Potrivit creșterii cazurilor de infectări din ultima perioadă, România a intrat pe lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic împreună cu Republica Moldova, Armenia, Bulgaria, Belarus și Groenlanda. Din zona roșie în zona galbenă au intrat Austria, Elveția, Gibraltar, Iran, Maldive și Bahamas, iar din zona verde în urma creșterii numărului de cazuri: Ucraina, Insulele Feroe și Lesotho.

România, pe lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic

România a intrat pe lista roşie a ţărilor cu risc epidemiologic împreună cu Republica Moldova, Armenia și Bulgaria.

Pe lângă acestea, în zona roşie au mai intrat Belarus şi Groenlanda. În urma scăderii incidenţei, din zona roşie, în zona galbenă au intrat Austria, Elveţia, Gibraltar, Iran, Maldive şi Bahamas. Tot în zona galbenă, după creşterea incidenţei, sunt Ucraina, Insulele Feroe şi Lesotho.

În zona verde se află Olanda, Germania, Franţa, San Marino, Liechtenstein, Vietnam, Puerto Rico, Sri Lanka, Honduras, Kosovo şi Capul Verde.

Excepții de la restricția carantinării, anulate

În majoritatea țărilor europene, românii care sunt nevaccinați sunt impuși să stea în regim de carantină, numai dacă nu prezintă un test PCR negativ efectuat în ultimele 72 de ore.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat lista ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

Astfel, în ședința CNSU de joi, HCNSU 43 din 1 iulie 2021 a fost modificată. Conducătorii autovehiculelor de transport marfă și cei care asigură transport de persoane sunt scutiți de măsura carantinei, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară, în condiţiile deplasării în scop profesional.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Octombrie 2021 - 01 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.