​Elevii şi preşcolarii se vor bucura de o zi liberă săptămâna viitoare. Aceștia nu vor face ore marţi, 5 octombrie, de Ziua Internaţională a Educaţiei, iar pentru cadrele didactice, această zi liberă este cuprinsă în contractul colectiv de muncă.

Fără cursuri pentru elevi și preșcolari de Ziua Internațională a Educației

Începând cu anul 1994, Ziua Mondială a Educaţiei este sărbătorită în fiecare an la 5 octombrie. Această zi a fost desemnată de UNESCO şi marchează semnarea în anul 1966, a „Recomandării UNESCO/OIM (Organizaţia Internaţională a Muncii) privind statutul profesorilor”.

Alături de cea "privind învăţământul superior” din 1997, această recomandare este principalul cadru de referinţă pentru abordarea drepturilor şi responsabilităţilor cadrelor didactice la scară globală, potrivit site-ului en.unesco.org.

Ziua Educației în România

În România, Ziua Internațională a Educaţiei este sărbătorită de Ziua învăţătorului (5 iunie) începând din anul 2013 şi a fost introdusă în structura anului şcolar 2013-2014, potrivit unei decizii luate, la 3 iunie 2013, pe atunci de ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, şi alți doi lideri ai sindicatelor din învăţământul preuniversitar, Simion Hăncescu (Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ) şi Marius Nistor (Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”).

În această zi, elevii și preșcolarii sunt scutiți de orele de curs, declarându-se zi liberă. Profesorii de asemenea beneficiază de această zi liberă, care este cuprinsă în contractul colectiv de muncă.

Citeste si:
Doi elevi de la o şcoală din Târgovişte s-au bătut chiar sub...
Doi elevi de la o şcoală din...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.