Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri dimineaţa, mai multe atenţionări Cod galben de ceaţă pentru zone din judeţele Cluj, Alba, Sibiu şi Suceava, valabile în orele următoare.

Cod galben de ceață și vizibilitate redusă pentru mai multe județe din țară

Potrivit ANM, până la ora 10:00, în judeţul Cluj (localităţile: Huedin, Aghireşu, Baciu, Gilău, Floreşti, Săvădisla, Căpuşu Mare, Gârbău, Sânpaul, Petreştii de Jos, Izvoru Crişului, Sănduleşti, Ciurila) se va semnala ceaţă, fenomen care reduce vizibilitatea sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri.

Până la ora 9:30, ceaţa va persista în judeţul Alba (localităţile: Sebeş, Blaj, Jidvei, Şona, Valea Lungă, Cetatea de Baltă, Sâncel, Şpring, Bucerdea Grânoasă, Gârbova, Crăciunelu de Jos, Cergău, Câlnic, Cut, Cenade, Doştat) şi în judeţul Sibiu (localităţile: Mediaş, Sălişte, Copşa Mică, Şeica Mare, Ocna Sibiului, Miercurea Sibiului, Axente Sever, Bazna, Orlat, Dârlos, Cristian, Târnava, Moşna, Brateiu, Micăsasa, Păuca, Blăjel, Şura Mică, Valea Viilor, Şeica Mică, Apoldu de Jos, Mihăileni, Ludoş).

Avertizări meteo pentru zona montană din județul Suceava

În zona de munte a judeţului Suceava, la peste 1.800 de metri, şi în localităţile: Vatra Dornei, Şaru Dornei, Dorna Candrenilor, Pojorâta, Dorna-Arini, Iacobeni, Panaci, Poiana Stampei şi Coşna va fi ceaţă şi vizibilitate redusă sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, până în jurul orei 9:00, informează Agerpres.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Octombrie 2021 - 08 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.