Valul 4 al pandemiei cu COVID-19 din țară crează situații tot mai tensionante în spitalele din București, unde practic nu mai există locuri libere pentru bolnavi. Toți pacienții de la spitalul „Malaxa” şi „Sfântul Ioan” din Capitală vor fi externați pentru a face loc bolnavilor de COVID-19.

Pacienții a două spitale din București, externați, pentru a face loc bolnavilor de Covid-19

Începând de miercuri, la spitalul „Sfântul Ioan" din București, pacienții au început să fie externați. Până la moment au fost eliberate deja 37 de persoane, urmând ca alți 162 de pacienți să fie externaţi sau transferaţi în alte spitale, în funcţie de decizia medicului care le monitorizează starea de sănătate.

Cei mai mulţi sunt pacienţi au fost externați din Secţia de Chirurgie. Din secția Maternitatea Bucur, care aparține tot spitalului „Sfântul Ioan", au fost externate deja şase paciente. În secție au mai rămas internate încă 55 de femei. Mamele care urmează să nască, vor fi transferate în alte maternităţi care sunt non-Covid.

Spitalele Malaxa şi Sf. Ioan, exclusiv spitale pentru pacienții COVID

La moment, Spitalul „Sfântul Ioan” activează în calitate de spital mixt, acolo fiind tratate atât cazuri de Covid-19, cât şi cazuri non-Covid.

În prezent, la spitalul „Sfântul Ioan” sunt 56 de paturi libere in secţiile Covid, iar la Maternitatea Bucur - 13 locuri. În secția de maternitate sunt internate cinci paciente infectate cu Covid – unele fiind însărcinate, iar altele care au născut.

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat marţi că spitalele Malaxa şi Sf. Ioan din București vor deveni din această săptămână, spitale doar pentru pacienţii infectați cu coronavirus. La alte spitale din Capitală, numărul de paturi pentru pacienţii Covid va fi mărit, inclusiv prin montarea de unităţi mobile ATI.

Citeste si:
Incidența COVID-19 în București a depășit 15 la mia de locuitori
Incidența COVID-19 în...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.