Valul 4 al pandemiei cu COVID-19 din țară crează situații tot mai tensionante în spitalele din București, unde practic nu mai există locuri libere pentru bolnavi. Toți pacienții de la spitalul „Malaxa” şi „Sfântul Ioan” din Capitală vor fi externați pentru a face loc bolnavilor de COVID-19.

Pacienții a două spitale din București, externați, pentru a face loc bolnavilor de Covid-19

Începând de miercuri, la spitalul „Sfântul Ioan" din București, pacienții au început să fie externați. Până la moment au fost eliberate deja 37 de persoane, urmând ca alți 162 de pacienți să fie externaţi sau transferaţi în alte spitale, în funcţie de decizia medicului care le monitorizează starea de sănătate.

Cei mai mulţi sunt pacienţi au fost externați din Secţia de Chirurgie. Din secția Maternitatea Bucur, care aparține tot spitalului „Sfântul Ioan", au fost externate deja şase paciente. În secție au mai rămas internate încă 55 de femei. Mamele care urmează să nască, vor fi transferate în alte maternităţi care sunt non-Covid.

Spitalele Malaxa şi Sf. Ioan, exclusiv spitale pentru pacienții COVID

La moment, Spitalul „Sfântul Ioan” activează în calitate de spital mixt, acolo fiind tratate atât cazuri de Covid-19, cât şi cazuri non-Covid.

În prezent, la spitalul „Sfântul Ioan” sunt 56 de paturi libere in secţiile Covid, iar la Maternitatea Bucur - 13 locuri. În secția de maternitate sunt internate cinci paciente infectate cu Covid – unele fiind însărcinate, iar altele care au născut.

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat marţi că spitalele Malaxa şi Sf. Ioan din București vor deveni din această săptămână, spitale doar pentru pacienţii infectați cu coronavirus. La alte spitale din Capitală, numărul de paturi pentru pacienţii Covid va fi mărit, inclusiv prin montarea de unităţi mobile ATI.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Septembrie 2021 - 01 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.