Persoanele care se vaccinează anti-COVID-19 pot beneficia de o zi liberă pentru fiecare doză. Legea care permite acest lucru a fost adoptată la sfârșitul lunii iulie. Acest ”bonus” se obține doar în baza adeverinței de vaccinare.

Zile libere pentru persoanele care se vaccinează anti-COVID-19

Potrivit legii adoptate la sfârșitul lunii iulie, angajații pot solicita la locul de muncă o zi liberă plătită pentru fiecare doză de vaccin anti-Covid-19 administrată.

Este vorba despre Legea nr. 221/2021 pentru modificarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 care propune ca persoanele care se vaccinează să beneficieze de:


  • câte o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul angajaţilor din sistemul public şi privat.

  • câte o zi de scutire pentru frecventarea cursurilor, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul elevilor şi studenţilor.

  • câte o zi de permisie, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul cadrelor militare în activitate şi al soldaţilor şi gradaţilor profesionişti.Cum poți beneficia de ziua liberă

În cazul copiilor cu vârsta de până la 18 ani și a persoanelor cu dizabilităţi cu vârsta de până la 26 de ani care se vaccinează, împreună cu aceștia beneficiază şi unul dintre părinţi sau reprezentantul legal de ziua liberă.

Ziua liberă se poate solicita în baza adeverinţei de vaccinare eliberate imediat după imunizare. În situaţia în care ziua liberă coincide cu ziua vaccinării, persoanele care beneficiază de ziua liberă au obligaţia de a depune adeverinţa de vaccinare în prima zi lucrătoare de la vaccinare.

Citeste si:
Incidența COVID-19 în București a ajuns la 16,53 la mia de locuitori
Incidența COVID-19 în...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.