Un bărbat din judeţul Suceava nu a fost lăsat să urce în avionul care zbura către Dortmund deoarece nu a prezentat certificatul verde sau testul anti-COVID-19 cu rezultatul negativ, obligatorii pentru a călători. În cele din urmă, acesta a sunat la 112 și a anunțat că în aeroport se află un bagaj suspect.

A sunat la 112 pentru că nu a fost lăsat să urce în avion

Un incident nemaiîntâlnit a avut loc în această dimineaţă la Aeroportul „Ştefan cel Mare”, din judeţul Suceava.

Un bărbat şi-a procurat bilet pentru un zbor către Dortmund la bordul unei avion WizzAir, însă în momentul în care a făcut check in-ul, bărbatul nu a prezentat certificatul verde sau rezultatul negativ al unui test anti-Covid-19, necesare pentru a putea călători.

Prin urmare, din acest motiv bărbatul nu a fost lăsat să urce la bordul aeronavei.

S-a ales cu anchetă penală

Potrivit unor surse neoficiale, bărbatul ar fi vrut să câştige timp pentru a-şi face testul COVID şi de aceea a recurs la un gest mai puțin obișnuit. A sunat la 112 şi a anunţat că la bordul aeronavei ar exista un bagaj suspect.

SRI, structurile de securitate, ISU şi autorităţile Aeroportului au fost alertate de urgență.

Chiar și așa, aeronava care avea zbor către Dortmund a decolat fără întârzieri, la ora 9.55. În avion se aflau 141 de pasageri. Bărbatul care a făcut anunțul fals la 112 nu a reușit să urce în avion, iar fapta lui este acum obiectivul unei anchete penale.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Septembrie 2021 - 02 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.