Românii care s-au vaccinat deja cu cele două doze de vaccin, însă nu s-au hotărât încă în privința celei de-a treia doze, vor fi considerați momentan că sunt vaccinați cu schema completă.

Ce se întâmplă cu românii vaccinați cu două doze, dar care nu optează pentru a treia

Persoanele care se vor imuniza cu cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID-19 vor primi o adeverință care va atesta acest luru.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a declarat că platforma de vaccinare va recunoaște de îndată persoanele care se pot imuniza cu cea de-a treia doză de vaccin.

„Mâine (marți – n.r.), o persoană vaccinată cu două doze va fi în continuare considerată a fi cu schemă completă de vaccinare. Totuși, pentru cei care se vaccinează cu a treia doză - și le recomand tuturor să o facă - vor primi o adeverință de vaccinare, pentru că este un act medical. Această adeverință le va folosi la nivel personal”, declara Baciu cu o seară în urmă.

Ce vaccin se administrează la doza a treia

Baciu a mai menționat că pentru a treia doză, sunt eligibile, în prezent, 1.140.000 de persoane care s-au vaccinat cu două doze Pfizer BioNTech sau Moderna. Pentru persoanele vaccinate cu AstraZeneca, cele 6 luni s-ar împlini în jurul datei de 15 octombrie.

Retail jobs

Persoanele care au fost infectate cu virusul COVID-19 se pot vaccina fără nici o grijă cu a treia doză, deoarece nu reprezintă o contraindicație.

În prezent, România are 3,4 milioane de vaccinuri ARN mesager. La moment, se pot imuniza aproximativ 1,1 milioane de persoane cu cea de-a treia doză păstrând criteriul de 6 luni de zile.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Septembrie 2021 - 10 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.