Românii care s-au vaccinat deja cu cele două doze de vaccin, însă nu s-au hotărât încă în privința celei de-a treia doze, vor fi considerați momentan că sunt vaccinați cu schema completă.

Ce se întâmplă cu românii vaccinați cu două doze, dar care nu optează pentru a treia

Persoanele care se vor imuniza cu cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID-19 vor primi o adeverință care va atesta acest luru.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a declarat că platforma de vaccinare va recunoaște de îndată persoanele care se pot imuniza cu cea de-a treia doză de vaccin.

„Mâine (marți – n.r.), o persoană vaccinată cu două doze va fi în continuare considerată a fi cu schemă completă de vaccinare. Totuși, pentru cei care se vaccinează cu a treia doză - și le recomand tuturor să o facă - vor primi o adeverință de vaccinare, pentru că este un act medical. Această adeverință le va folosi la nivel personal”, declara Baciu cu o seară în urmă.

Ce vaccin se administrează la doza a treia

Baciu a mai menționat că pentru a treia doză, sunt eligibile, în prezent, 1.140.000 de persoane care s-au vaccinat cu două doze Pfizer BioNTech sau Moderna. Pentru persoanele vaccinate cu AstraZeneca, cele 6 luni s-ar împlini în jurul datei de 15 octombrie.

Citeste si:
Un lot de 304.200 doze de vaccin Pfizer BioNTech sosește luni în...
Un lot de 304.200 doze de...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Persoanele care au fost infectate cu virusul COVID-19 se pot vaccina fără nici o grijă cu a treia doză, deoarece nu reprezintă o contraindicație.

În prezent, România are 3,4 milioane de vaccinuri ARN mesager. La moment, se pot imuniza aproximativ 1,1 milioane de persoane cu cea de-a treia doză păstrând criteriul de 6 luni de zile.



Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.