Fostul preşedinte al TVR și fostul ministru în Guvernul Radu Vasile, Alexandru Sassu, s-a stins din viață la vârsta de 65 de ani.

Fostul preşedinte TVR, Alexandru Sassu, a murit

Alexandru Sassu a fost la conducerea TVR în perioada 2007-2010. În timpul mandatul său a realizat cea mai scumpă achiziţie TVR - drepturile pentru Liga Campionilor. În martie 2010 a fost demis de Parlament și a părăsit TVR.

În anul 2010, Alexandru Sassu a fost numit la conducerea Adevărul TV, în acele timpuri fiind finanţat de Dinu Patriciu. A demisionat de la Adevărul Holding în februarie 2012. Sassu a revenit în Televiziunea Română în iunie 2018 în calitate de producător şi consilier al Doinei Gradea.

Cariera politică a lui Alexandru Sassu

Alexandru Sassu s-a născut la 26 octombrie 1955, la Bucureşti. A fost deputat de Brăila în Partidul Democrat în legislatura anilor 1992-1996. Între anii 1996-2000 a fost deputat PD la Bucureşti, iar între anii 2000-2004, deputat la Timiş, tot din partea Partidului Democrat.

În anul 1998 a deţinut funcţia de ministru pentru relaţia cu Parlamentul. A fost liderul grupului parlamentar PD din Camera Deputaţilor până în ianuarie 2003, după care a părăsit PD şi s-a alăturat Partidului Social Democrat.

La 12 septembrie 2007, a fost ales preşedinte al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune, pe care a condus-o până la 20 iunie 2011.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Septembrie 2021 - 04 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.