Șapte localități din județul Ilfov au înregistrat o rată de infectare de 6 cazuri la mia de locuitori. Prin urmare, acestea urmează să intre în carantină de noapte în acest weekend.

Carantină de noapte în 7 localități din jurul Bucureștiului

Este vorba despre localitățile Afumați - 7,01 la mie, Bragadiru - 6,91 la mie, Chiajna - 6,95 la mie, Dobroești - 8,12 la mie, Mogoșoaia - 6,18 la mie, Popești - Leordeni - 6,27 la mie, Voluntari - 6,09 la mie.

Carantina de weekend este aplicată în localitățile în care rata de infectare înregistrează peste 6 la mia de locuitori.

Ce restricții se aplică la carantina de noapte

Guvernul a adoptat o hotărâre potrivit căreia se instituie restricţii de circulaţie pe timp de noapte, în weekend şi se reduce programul de funcţionare al magazinelor în localitățile care au depășit incidența de 6 la mia de locuitori.

Persoanele care sunt vaccinate nu au restricții de a ieși din casă pe timp de noapte, în timp ce restul persoanelor, sunt obligate să completeze declarația.

Copiii până la 12 ani sunt scutiți de a prezenta un test cu rezultatul negativ la COVID-19 pentru a participa la unele activităţi.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Septembrie 2021 - 02 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.