Șapte localități din județul Ilfov au înregistrat o rată de infectare de 6 cazuri la mia de locuitori. Prin urmare, acestea urmează să intre în carantină de noapte în acest weekend.

Carantină de noapte în 7 localități din jurul Bucureștiului

Este vorba despre localitățile Afumați - 7,01 la mie, Bragadiru - 6,91 la mie, Chiajna - 6,95 la mie, Dobroești - 8,12 la mie, Mogoșoaia - 6,18 la mie, Popești - Leordeni - 6,27 la mie, Voluntari - 6,09 la mie.

Carantina de weekend este aplicată în localitățile în care rata de infectare înregistrează peste 6 la mia de locuitori.

Ce restricții se aplică la carantina de noapte

Guvernul a adoptat o hotărâre potrivit căreia se instituie restricţii de circulaţie pe timp de noapte, în weekend şi se reduce programul de funcţionare al magazinelor în localitățile care au depășit incidența de 6 la mia de locuitori.

Persoanele care sunt vaccinate nu au restricții de a ieși din casă pe timp de noapte, în timp ce restul persoanelor, sunt obligate să completeze declarația.

Citeste si:
Incidența COVID-19 în București a depășit 15 la mia de locuitori
Incidența COVID-19 în...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Copiii până la 12 ani sunt scutiți de a prezenta un test cu rezultatul negativ la COVID-19 pentru a participa la unele activităţi.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.