Mai mulți deținuți români dintr-un penitenciar din Wiener Neustadt au sărbătorit ca la carte într-o celulă. Aceștia s-au distrat pe ritmuri de manele și au consumat alcool. Mai mult, aceștia au făcut transmisiune LIVE la întreg cheful, potrivit oe24.ro.

Petrecere trasmisă live într-o închisoare din Austria

În live-ul făcut de unul dintre prizonieri se vede cum în jur de 10 persoane petrec cu coniac, vin, fumează țigări. Aceștia au o masă plină cu bucate frumos aranjate și tort. Bărbații se distrează pe melodiile lui Dani Mocanu și a lui Nicolae Guță.

Câțiva dintre deținuți se aud vorbind în română la telefon, cu toate că telefoanele sunt interzise în penitenciarele austriece.

Ce pedeapsă riscă deținuții pentru aceste încălcări

Ministerul Justiţiei de la Viena a reacționat imediat după ce imaginile au apărut în presa austriacă, menționând că deţinuţii se aflau într-o închisoare cu reguli mai lejere. Ministerul a declarat că bărbații nu au consumat băuturi alcoolice, însă a recunoscut că aceștia au încălcat totuși mai multe reguli, în special regula telefoanelor mobile în închisorile austriece.

În cele din urmă, deținuții au fost mutați într-o alte parte a închisorii și urmează să li se impună un regim mai restrictiv. Aceștia vor fi și interogați și riscă să fie lipsiți de anumite privilegii.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Septembrie 2021 - 02 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.