Directorul executiv al companiei de vaccin Moderna, Stéphane Bancel, a declarat că pandemia de coronavirus s-ar putea sfârși într-un an, deoarece producția crescută de vaccin asigură aprovizionarea globală, potrivit Reuters.

Șeful Moderna, anunță când se va sfârși pandemie de COVID-19

Stéphane Bancel a declarat că există suficiente doze de vaccin produse pentru a asigura întreaga populație pentru a fi imunizată.

Dacă vă uitați la extinderea capacităților de producție, la nivel de industrie, în ultimele șase luni, ar trebui să existe suficiente doze până la mijlocul anului viitor, astfel încât toată lumea de pe acest pământ să poată fi vaccinată. Rapelurile ar trebui să fie posibile, de asemenea, în măsura în care sunt necesare”, a spus el într-un interviu din ziar.

Vaccinurile vor fi valabile și pentru sugari

Acesta susține că în curând, vaccinurile vor fi valabile chiar și pentru sugari. De asemenea, el îndeamnă populația să se vaccineze pentru a avea o iarnă liniștită.

„Cei care nu se vaccinează se vor imuniza în mod natural, deoarece varianta Delta este foarte contagioasă. În acest fel vom ajunge într-o situație similară cu cea a gripei. Puteți fie să vă vaccinați și să aveți o iarnă bună. Sau nu o faceți și riscați să vă îmbolnăviți și chiar să ajungeți la spital”, spune șeful Moderna.

„Testăm variante optimizate pentru Delta”

Stéphane Bancel a fost întrebat dacă ne putem aștepta la o revenire la normal în a doua jumătate a anului viitor. „Începând de astăzi, într-un an, presupun”.

În prezent testăm variante optimizate pentru Delta în cadrul studiilor clinice. Acestea vor constitui baza rapelului pentru 2022. De asemenea, încercăm Delta plus Beta, următoarea mutație pe care oamenii de știință o consideră probabilă”, a declarat Stephane Bancel.

Șeful companiei de vaccin Moderna a mai mențonat că serul poate folosi liniile de producție existente pentru noile variante la fel ca pentru vaccinul original, iar prețul vaccinării rămâne același.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Septembrie 2021 - 12 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.