Un nou lot de de 436.410 de doze Pfizer BioNTech urmează să ajungă mâine în România, a anunţat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Lot nou de vaccinuri Pfizer BioNTech va ajunge în România

CNCAV a anunțat că vaccinurile vor fi aduse pe cale aeriană şi vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Firma producătoare a asigurat transportul către centrele de stocare, inclusiv pe cale terestră. Dozele de vaccin sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, conform indicațiilor.

Campania de vaccinare este în plin proces și continuă atât în centrele din Capitală, cât şi în toate localitățile din țară, dozele fiind împărțite în felul următor:

  • Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 85.410 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 70.200 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 70.200 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 70.200 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 70.200 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Timiş: 70.200 doze.

11.595.149 doze de vaccin Pfizer aduse în România

Până acum, în România au fost transportate 11.595.149 doze de vaccin Pfizer, iar 7.674.004 de doze au fost folosite pentru imunizarea populaţiei.

Centrele de vaccinare vor utiliza pentru imunizare atât dozele recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi din tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Citeste si:
Anchetă în cazul profesoarei care le cerea elevilor să nu se vaccineze
Anchetă în cazul profesoarei...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.