Populația din Brașov a primit un mesaj de atenționare RO-Alert, ceva mai neobișnuit față de celelalte, cu privire la prezența unui urs într-o zonă locuită. „URSU BAAA!” a fost începutul mesajului care a făcut imediat furori pe rețelele de socializare. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov a deschis o anchetă internă.

Mesaj neobișnuit de la RO-ALERT

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov a emis un mesaj de avertizare pentru locuitorii din Brașov pentru a-i atenționa pe aceștia de prezența unui urs în zonă. Însă, se pare că ceva nu a mers cum trebuie și mesajul a devenit mai mult un motiv de a face glume decât de a se feri de ursul cu pricina.

"Ursul baaa! Atenţie, a fost semnalată prezenţa unui urs pe strada Stejărişului. Animalul este considerat periculos. Nu încercaţi să vă apropiaţi de el sau să îl hrăniţi. Evitaţi deplasarea în zonă dacă nu este absolut necesară. ISU Braşov", a fost textul mesajului primit de braşoveni.

A fost pornită o anchetă

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov a anunțat că a pornit o anchetă internă pentru a depista din ce cauză s-a produs greșeala. Aceștia și-au cerut scuze de la oameni, însă atenționarea a devenit virală pe rețelele de socializare.

"Desfăşurăm o anchetă internă pentru a verifica modul de transmitere a mesajului. (...) Scopul mesajului a fost de a informa cetăţenii judeţului Braşov cu privire la prezenţa ursului pe strada Stejărişului, pentru a evita deplasările în zona unde a fost văzut animalul sălbatic. Dintr-o eroare, persoana din cadrul dispeceratului care a transmis mesajul a adăugat cuvintele 'ursul baaa'. Ne cerem scuze pentru eroare, dar avem convingerea că populaţia a înţeles conţinutul şi scopul preventiv al mesajului", a transmis, marţi, ISU Braşov.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Septembrie 2021 - 03 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.