Deputatul PSD și reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, a declarat că este împotriva testării copiilor cu vârsta sub 12 ani. Acesta susține că testarea nu ar trebui să existe deoarece nu este posibilă și pentru că nu există nicio recomandare în acest sens din partea Comisiei Europene.

Rafila, împotriva testării copiilor sub 12 ani

Reprezentantul României la OMS a menționat că există lucruri incorecte în modul de utilizare a certificatului digital de vaccinare. Acesta susține că printre recomandările Comisiei Europene sau practica din țările Uniunii Europene nu există precizări referitoare la copiii sub 12 ani. Rafila a declarat că este contra acestei măsuri.

”Copiii cu vârsta mai mică de 12 ani ar trebui să fie scutiți de prezentarea acestor certificate sau lucrurile legate de testare, pentru că nici din punct de vedere practic nu este posibilă testarea a milioane de copii. Gândiți-vă că sunt aproape două milioane de copii în această situație. Ar însemna să putem să îi testăm de trei ori pe săptămână, deci cam 5-6 milioane de teste săptămânal, în condițiile în care, în momentul de față, numărul de teste care se face săptămânal pentru toate categoriile, este de vreo 350.000”, a spus Alexandru Rafila într-o conferință de presă.

Copiii cu vârsta de peste 6 ani vor fi testați la intrarea în restaurante și cinematografe

Autoritățile din România au decis ca începând de astăzi, copiii cu vârsta de peste 6 ani să fie supuși testării la intrarea în restaurante și cinematografe, în localitățile în care rata de infectare depășește peste 3 la mia de locuitori.

Acestea însă nu au explicat concret cum vor fi testați micuții pentru a putea avea acces în cinematografe și restaurante.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Septembrie 2021 - 03 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.