Raed Arafat vine cu un îndemn către populația care vizitează restaurantele în această perioadă. Acesta încurajează clienții să denunțe localurile care nu verifică oamenii ce le calcă pragul. Șeful DSU susține că acest fapt nu este pâră.

Arafat, despre încălcarea măsurilor anti-COVID în restaurante, în această perioadă

Șeful DSU, Raed Arafat, în cadrul unei conferințe de presă a venit cu îndemnul către oameni că dacă se află într-un restaurant și observă că persoalul nu verifică clienții potrivit noilor reguli impuse pentru stoparea răspândirii virusului Covid-19, să anunțe de îndată autoritățile.

„Dumneavoastră, ca și client, puteți să faceți un singur lucru: dacă vedeți că lasă oamenii să intre fără să verifice, să anunțați. Și asta nu este pâră. Personalul tău trebuie să fie vaccinat, ideal. Nu – atunci minim să fie testat periodic. Dacă vrei ca entitatea ta să funcționeze mai departe, dacă interesul tău este într-adevăr să faci bani din unitatea ta și să nu o închizi, a declarat Arafat.

„Și asta nu este pâră”

Șefu DSU susține că dacă într-un local există personal vaccinat și nevaccinat și nu îi supui testării periodice, există riscul ca aceștia să îi infecteze pe restul, iar în acest mod, restaurantul se va alege fără lucrători. Acesta mai menționează că această Parte este obligativitatea celor care rulează astfel de activități.

„Dumneavoastră n-aveți cum să-i identificați pe ei, dar dumneavoastră, ca și client, puteți să faceți un singur lucru: dacă vedeți că lasă oamenii să intre fără să verifice, să anunțați. Și asta nu este pâră, nu este absolut deloc cum o să aud mulți care spun:’Arafat îi învață pe oameni să anunțe când văd nereguli’. Este normal”, a declarat șeful DSU.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Septembrie 2021 - 12 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.