Pledoaria halucinantă a avocatei băiatului care a spulberat doi logodnici în stația de autobuz din Baia Mare a reușit să convingă un judecător să dea o sentința care stârnește revoltă: libertatea inculpatului.

Florin Onaci, băiatul care a spulberat doi logodnici în stația de autobuz din Baia Mare, este aproape de libertate

„Lăsarea lui în libertatea nu reprezintă un pericol. În cazul în care va fi lăsat în libertate, inculpatul are de dat niste examene. Chiar dacă cineva a murit, el trebuie să-și continue viața. Nu se mai poate schimba nimic”, a spus avocata inculpatului.

În urma accidentului pe care Florin Onaci l-a provocat în luna iulie 2021, Denisa, victimă în vârstă de 20 de ani, a murit, iar partenerul ei, Raul, se zbate și acum între viață și moarte, cu un picior amputat.

Magistratul din Baia Mare care a decis soarta lui Florin susține în sentință că măsura arestului preventiv nu ar mai trebui prelungită și că tânărul poate fi pedepsit mai blând. Mai clar, poate fi lăsat să plece din penitenciarul Gherla, unde se află în prezent, ca să își poată continua studiile în libertate. Hotărârea nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Cum s-a petrecut tragedia

În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere, dintr-un alt unghi, se vede cum conducătorul auto de 20 de ani oprește la semafor, apoi pleacă de pe loc accelerând. Într-o secundă, scapă bolidul de sub control și se izbește violent de stația de autobuz unde se aflau cei doi soți.

Lovită în plin, fata de 20 de ani a murit după ce a stat trei zile în comă. Partenerul ei a fost internat la Terapie Intensivă, iar medicii au fost nevoiți să îi amputeze un picior pentru a-i salva viața. Până acum, acesta a trecut prin nouă operații și urmează și a zecea.

Individul a mai avut probleme cu legea

Florin Onaci a mai fost sancționat în trecut pentru numeroase abateri rutiere, inclusiv un accident soldat cu pagube materiale:„A fost sancţionat în trecut pentru lipsa documente, depăşirea vitezei regulamentare şi i-a fost reţinut permisul în vederea suspendării pentru 90 de zile, ca urmare a unei depăşiri neregulamentare”, a comunicat Ionela Cozma, purtător de cuvânt IPJ Maramureș.

Citeste si:
Ana Morodan, internată la psihiatrie: „Privarea de libertate pentru...
Ana Morodan, internată la...


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Septembrie 2021 - 09 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.