Călătorii CFR vor avea posibilitatea să cumpere bilet de călătorie cu cardul în tren, direct de la conductor.

Bilete CFR, cumpărate cu cardul direct de la conductor

Anterior, doar pasagerii care circulau pe ruta Gara de Nord spre Aeroportul Otopeni puteau profita de această oportunitate. Acest lucru era posibil deoacere aceasta era singura rută din România în care, conductorul deținea un aparat POS. Începând cu luna noiembrie, lucrurile se vor schimba și pentru restul rutelor.

CFR Călători a anunțat că plata biletului de călătorie va fi posibilă și în trenurile cu vagoane de dormit. Singura mențiune este că biletele vor trebui să fie cumpărat cu minim 15 minute înainte de plecare, iar prețul va fi exact ca cel de la case.

Bilete CFR online

Totuși, acest lucru are și eu risc, acela de a nu mai găsi locuri libere. Însă, pe trenurile InterRegio, CFR recomandă ca pasagerii să își procure biletele din timp, fie online, fie de la casă. În caz contrar, riscați să plătiți o supra-taxă, care ajunge până la 50% din prețul biletului normal.

În urmă cu mai mult timp, CFR Călători a introdus metoda de procurare a biletelor online, chiar și pentru elevi și studenți, care beneficiază de reducere specială. Biletele sunt emise în format electronic, fără a mai fi nevoie să stea la coada la casele de bilete din gară.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Septembrie 2021 - 11 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.