Premierul Florin Cîţu a anunţat miercuri că Guvernul intenţionează să adopte o propunere prin care personalul din sistemul medical care nu este vaccinat să se testeze periodic pe cheltuială proprie, precizând că varianta a fost discutată în primă lectură.

Florin Cîțu, despre personalul medical nevaccinat

El a fost întrebat de jurnaliști dacă Guvernul va aproba în perioada următoare o ordonanță de urgență prin care se impune testarea obligatorie în cazul personalului medical nevaccinat.

"Mergem în această direcție, vom vedea care este cea mai bună măsură, clar vom cere testare. Înțeleg că personalul medical este deja vaccinat în procent de 70%, dar vom dori să fie testați (cei nevaccinați - nr), vom vedea cea mai bună variantă ", a declarat șeful Executivului la Palatul Victoria.

Varianta, în acest moment, potrivit acestuia, este ca testarea să fie suportată pe cheltuială proprie de angajații din sistemul medical care nu sunt imunizați.

„Vaccinarea în România este gratuită și nu este obligatorie"

Întrebat de unde vor putea suporta aceștia astfel de costuri, având în vedere că testarea ar urma să fie o perioadă, săptămânală, Cîțu a spus că, deocamdată, este o variantă în primă lectură pe masa Guvernului și a completat: "În această variantă, este o primă lectură, mai dezbatem, așteptăm și alte soluții din altă parte ".

Retail jobs

El a precizat că "statul oferă, gratuit, vaccinarea, este gratuită în România și nu este obligatorie", referindu-se la posibilitatea ca aceste teste să fie decontate de stat, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Septembrie 2021 - 05 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.