Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca a decis ca în acest an în cămine universității să fie cazați doar tinerii care sunt vaccinați sau cei care au fost deja infectați cu COVID-19.

Doar studenții vaccinați sau cei care au fost infectați se vor putea caza în căminele universității Babeș-Bolyai

Senatul UBB a decis ca în căminele studențești să fie cazați doar studenții vaccinați, cu schema completă de vaccinare de cel puțin 10 zile sau cei care au fost deja infectați cu coronavirus și se află între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării. Aceste condiții speciale sunt valabile și pentru personalul ce activează în cadrul căminelor studențești.

„În situații de excepție, studenții care nu se pot vaccina ca urmare a unor condiții medicale documentabile pot fi cazați, la cerere, în regim special. De asemenea, studenții internaționali din țări non-UE care nu au acces la vaccinare și nu se pot vaccina decât după obținerea rezidenței pe teritoriul României, pot fi cazați, la cerere, în funcție de disponibilități, în regim special, cu condiția ca aceștia să se vaccineze imediat după obținerea rezidenței”, se arată în hotărârea Senatului UBB.

Fiecare facultate va decide în ce scenariu va desfășura orele de curs

Fiecare facultate din cadrul UBB va decide independent și va anunța cum se vor desfășura orele de curs în acest an universitar. Rectorul UBB, Daniel David, susține că și-ar fi dorit ca toți studenții să revină la cursurile cu prezență fizică în acest nou an de învățământ, însă trebuie să respecte anumite decizii emise de autorități care prevăd asigurarea protecției fiecărui student și cadru didactic în parte.

„Deşi încurajăm scenariul clasic, fiecare facultate, în funcţie de profil şi de resurse, îşi va stabili scenariile aplicabile programelor proprii din cele trei stabilite de ministerul de specialitate (clasic - hibrid - online), pentru a se asigura atât o calitate crescută a actului academic, cât şi protecţia stării de sănătate a comunităţii UBB şi a oraşului. Educaţia în regim clasic în pandemie nu se poate face cu orice preţ! Accesul la educaţie în regim clasic este acceptabil doar în condiţiile protecţiei neechivoce a sănătăţii şi a vieţii în condiţii de pandemie”, a declarat rectorul UBB, Daniel David.

Citeste si:
ANOSR organizează Forumul Organizaţiilor Studenţeşti din România
ANOSR organizează Forumul...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.