Agenția Mondială Antidoping a anunțat că va reanaliza dacă canabisul va rămâne sau nu pe lista substanțelor interzise. Această decizie vine ​​la câteva luni după ce o atletă a fost descalificată la participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo pentru că utilizase această substanță interzisă.

 

Canabisul ar putea deveni o substanță legală

Comitetul Executiv al Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA) a anunțat că anul viitor, canabisul va fi supus unei examinări științifice, însă acesta va rămâne interzis până în anul 2022. Substanța ar putea fi legalizată doar în sport.

"După primirea cererilor de la o serie de părţi interesate, (Comitetul Executiv) a aprobat decizia Grupului consultativ de experţi ai listei de a iniţia, în 2022, o examinare ştiinţifică a statului canabisului", a indicat agenţia într-un comunicat.

"În prezent, canabisul este interzis în competiţie şi va continua să fie şi în 2022", a mai subliniat agenţia.

Cazul sportivei care a fost testată pozitiv la marijuana

Sha'Carri Richardson, atletă în vârstă de 21 de ani, a ratat participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo deoarece a fost suspendată pentru 30 de zile, după ce a fost testată pozitiv la marijuana.

Citeste si:
Articole pirotehnice și plante de canabis descoperite în locuința...
9.500 de articole pirotehnice...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Acest caz a declanșat păreri diferite și mai multe tabere cu privire la interzicerea marijuanei de către AMA/WADA. Multe vedete, sportivi şi politicieni s-au arătat indignați de această regulă învechită și care nu are nici un rost.

Conducătorul Federaţiei internaţionale de atletism, Sebastian Coe, a solicitat revizuirea statutului canabisului, susținând că "nimic nu este scris în piatră".

"Ne adaptăm şi reevaluăm din când în când", a spus britanicul.

Citeste si:
DIICOT București a confiscat droguri în valoare de 1 milion de euro
DIICOT București a confiscat...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.