Agenția Mondială Antidoping a anunțat că va reanaliza dacă canabisul va rămâne sau nu pe lista substanțelor interzise. Această decizie vine ​​la câteva luni după ce o atletă a fost descalificată la participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo pentru că utilizase această substanță interzisă.

 

Canabisul ar putea deveni o substanță legală

Comitetul Executiv al Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA) a anunțat că anul viitor, canabisul va fi supus unei examinări științifice, însă acesta va rămâne interzis până în anul 2022. Substanța ar putea fi legalizată doar în sport.

"După primirea cererilor de la o serie de părţi interesate, (Comitetul Executiv) a aprobat decizia Grupului consultativ de experţi ai listei de a iniţia, în 2022, o examinare ştiinţifică a statului canabisului", a indicat agenţia într-un comunicat.

"În prezent, canabisul este interzis în competiţie şi va continua să fie şi în 2022", a mai subliniat agenţia.

Cazul sportivei care a fost testată pozitiv la marijuana

Sha'Carri Richardson, atletă în vârstă de 21 de ani, a ratat participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo deoarece a fost suspendată pentru 30 de zile, după ce a fost testată pozitiv la marijuana.

Retail jobs

Acest caz a declanșat păreri diferite și mai multe tabere cu privire la interzicerea marijuanei de către AMA/WADA. Multe vedete, sportivi şi politicieni s-au arătat indignați de această regulă învechită și care nu are nici un rost.

Conducătorul Federaţiei internaţionale de atletism, Sebastian Coe, a solicitat revizuirea statutului canabisului, susținând că "nimic nu este scris în piatră".

"Ne adaptăm şi reevaluăm din când în când", a spus britanicul.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Septembrie 2021 - 02 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.