Țările sărace vor beneficia de un ajutor de 200 de milioane de doze suplimentare de vaccin anti-COVID-19 din partea Uniunii Europene.

UE oferă 200 milioane de doze de vaccin țărilor sărace

Uniunea Europeană va oferi un ajutor sub forma a 200 de milioane de doze suplimentare de vaccin anti-COVID-19 pentru țările sărace până la jumătatea anului 2022, pe lângă un alt ajutor de 250 de milioane de doze care au fost deja promise, a anunțat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

″ Aceasta este o investigație în solidaritate și este, de asemenea, o investigație în sănătate globală ” , a declarat von der Leyen în Parlamentul European. Aceasta a mai menționat că în timp ce peste 70% dintre persoanele adulte din Uniunea Europeană sunt vaccinate, „mai puțin de 1% din dozele de vaccin au fost administrate în țările sărace ”.

Donațiile realizate prin programul COVAX

Donațiile sunt făcute prin intermediul mecanismului internaţional de distribuţie Covax, care ar trebui să permită celor 92 de state şi teritorii sărace să primească gratuit vaccinurile finanţate de statele mai dezvoltate. Însă fondatorii acestui mecanism, Alianţa pentru vaccinuri (Gavi) şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), denunţă în permanență inegalitatea flagrantă cu privire la accesul la imunizare între persoanele din ţările sărace şi cele din ţările bogate, care încep să administreze a treia doză de rapel. Până în prezent, Covax a distribuit 243 de milioane de doze în 139 de ţări sărace.

″ Amploarea nedreptății și nivelul de urgență sunt clare ” , a subliniat șefa executivului UE. De asemenea, UE va ajuta producția de vaccinuri în Africa cu un suport financiar de un miliard de euro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Septembrie 2021 - 01 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.