Cluj-Napoca riscă să între în scenariul galben începând de vineri din cauza ratei de infectare, care a ajuns la 2,03 la mia de locuitori. Acest lucru ar presupune o serie de noi restricții pentru locuitorii orașului, dacă rata nu va scădea sub 2.

Cluj-Napoca ar putea intra în scenariul galben de vineri

În Cluj-Napoca a fost înregistrată o rată de infectare de 2,03 la mia de locuitori. Autoritățile se pregătesc să includă scenariul galben în cazul în care în următoarele 2 zile, rata de infectare nu va scădea sub 2 la mia de locuitori.

„Aşa cum am procedat în cazul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale, intrăm într-o perioadă de observaţie de 48 de ore, iar dacă nici joi nu va scădea sub 2/1000, vom convoca CJSU şi începând cu ziua de vineri trecem în scenariul galben”, a declarat prefectul judeţului Cluj, Tasnadi Szilard.

Primul județ din România care a intrat în scenariul galben

În judeţul Cluj, a fost înregistrată o rată de infectare de 1,6 la mia de locuitori, iar alte 15 unităţi administrativ-teritoriale din cele 81 au raportat o incidenţă mai mare de 2 la mia de locuitori. Cea mai mare rată de infectare a fost înregistrată în comuna Cătina, 6,58 la mia de locuitori.

Începând de luni, Satu Mare este primul județ din România care a intrat în scenariul galben, după ce a atins o rată de incidență de 2,53 de cazuri la mia de locuitori.

Citeste si:
Condiții speciale pentru cazarea studenților în căminele de la...
Căminele Universității...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Tot luni, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a decis să reintroducă unele restricții în localitățile Berceni, Bragadiru și Voluntari, unde rata de infectare cumulată la 14 zile a depășit 2 la mia de locuitori. Una dintre restricțiile introduse este obligativitatea purtării măștii în spațiile publice, piețe, târguri, stații pentru transportul în comun, iar adunările publice vor fi limitate.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.