Cluj-Napoca riscă să între în scenariul galben începând de vineri din cauza ratei de infectare, care a ajuns la 2,03 la mia de locuitori. Acest lucru ar presupune o serie de noi restricții pentru locuitorii orașului, dacă rata nu va scădea sub 2.

Cluj-Napoca ar putea intra în scenariul galben de vineri

În Cluj-Napoca a fost înregistrată o rată de infectare de 2,03 la mia de locuitori. Autoritățile se pregătesc să includă scenariul galben în cazul în care în următoarele 2 zile, rata de infectare nu va scădea sub 2 la mia de locuitori.

„Aşa cum am procedat în cazul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale, intrăm într-o perioadă de observaţie de 48 de ore, iar dacă nici joi nu va scădea sub 2/1000, vom convoca CJSU şi începând cu ziua de vineri trecem în scenariul galben”, a declarat prefectul judeţului Cluj, Tasnadi Szilard.

Primul județ din România care a intrat în scenariul galben

În judeţul Cluj, a fost înregistrată o rată de infectare de 1,6 la mia de locuitori, iar alte 15 unităţi administrativ-teritoriale din cele 81 au raportat o incidenţă mai mare de 2 la mia de locuitori. Cea mai mare rată de infectare a fost înregistrată în comuna Cătina, 6,58 la mia de locuitori.

Retail jobs

Începând de luni, Satu Mare este primul județ din România care a intrat în scenariul galben, după ce a atins o rată de incidență de 2,53 de cazuri la mia de locuitori.

Tot luni, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a decis să reintroducă unele restricții în localitățile Berceni, Bragadiru și Voluntari, unde rata de infectare cumulată la 14 zile a depășit 2 la mia de locuitori. Una dintre restricțiile introduse este obligativitatea purtării măștii în spațiile publice, piețe, târguri, stații pentru transportul în comun, iar adunările publice vor fi limitate.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Septembrie 2021 - 02 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.