Autoritățile pregătesc noi restricții contra pandemiei cu coronavirus din țară. Guvernul ar putea opta pentru ca accesul în spațiile sau la evenimentele publice, precum nunți, botezuri, localuri, săli de sport, cinematografe, să se facă doar pe baza certificatului de vaccinare.

Certificatul de vaccinare ar putea deveni obligatoriu pentru accesul în anumite spații

Începând cu acest weekend, certificatul digital de vaccinare contra COVId-19 ar putea deveni obligatoriu pentru accesul la evenimentele publice, precum nunți, botezuri sau alte sărbători.

În conformitate cu situația pandemică din țară, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a elaborat noi restricții care urmează a fi discutate la şedinţa de Guvern de miercuri. Aceste măsuri vizează în special localitățile în care rata infectărilor a depășit 3 la mia de locuitori.

La momentul actual, hotărârea de prelungire a stării de alertă în România interzice organizarea oricărui fel de eveniment în zonele în care s-a înregistrat o rată de incidență peste 3 la mia de locuitori.

Propunerea lui Florin Cîțu

Cu doar câteva zile în urmă, premierul Florin Cîţu a venit cu propunerea ca certificatul digital să fie folosit la nunţile programate în această perioadă în localităţi în care incidenţa a înregistrat o creștere. Acest lucru ar permite oamenilor să își desfășoare sărbătoarea în liniște și nu ar fi nevoie să amâne evenimentul pe ultima sută de metri.

Retail jobs

Această regulă ar putea fi aplicată și în cazul sălilor de sport, restaurantelor, mall-urilor și cinematografelor.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Septembrie 2021 - 12 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.