Meteorologii au emis pentru ziua de marți o avertizare de cod galben de ploi, descărcări electrice și vânt în 18 județe din România.

Cod galben de ploi și vânt în 18 judeţe

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, a fost emis cod galben de ploi și vânt pentru următoarele județe: Suceava, Harghita, Neamț, Bacău, Vrancea, Covasna, Buzău, Brașov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Alba, Cluj și Bihor.

În cea mai mare parte a zonei montane, local în Moldova și pe arii restrânse în nordul Munteniei se așteaptă averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină, informează meteorologii.

Cât timp este valabilă avertizarea

Meteorologii mai menționează că ploile vor avea caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, în jur de 20-25 l / mp și izolat 30-40 l / mp. Astfel de fenomene sunt preconizate pe arii restrânse, în centrul, estul și sudul țării.

Retail jobs

Avertizarea meteo este valabilă pentru ziua de marți, începând cu ora 12.00 până la ora 22.00.

De la începutul lunii, temperaturile caniculare din timpul zilei au scăzut ușor până la 25°C, în timp ce temeperatura minimă a scăzut considerabil, termometrele înregistrâd chiar și 8°C în timpul nopții.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Septembrie 2021 - 11 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.