Peste 4.000 de copii nevoiaşi din judeţele Galaţi şi Brăila au primit ghiozdane şi rechizite şcolare de la Arhiepiscopia Dunării de Jos, în cadrul programului social-filantropic "Hristos în Şcoală", informează, luni, Biroul de presă al eparhiei.

Copiii nevoiași din Galați și Brăila au primit ghiozdane și rechizite școlare

Potrivit sursei citate, Arhiepiscopia Dunării de Jos a urmat o mai veche tradiţie din această eparhie, iar la începutul noului an şcolar 2021-2022 a fost organizată o acţiune social-filantropică îndreptată spre copiii cu posibilităţi materiale reduse din judeţele Galaţi şi Brăila.

În săptămâna premergătoare începerii noului an şcolar, au fost achiziţionate peste 4.000 de ghiozdane complet echipate cu rechizite şcolare, respectiv caiete, penare, stilouri, pixuri, creioane, carioci şi rigle, toate fiind predate protoieriilor pentru a fi distribuite parohiilor din cele două judeţe ale eparhiei, Galaţi şi Brăila.

Program social-filantropic realizat de Arhiepiscopia Dunării de Jos

Prin programul social-filantropic derulat de Arhiepiscopia Dunării de Jos sunt sprijiniţi peste 4.000 de copii, iar valoarea totală a ajutoarelor se ridică la un cuantum de 300.000 lei, sumă oferită de Centrul eparhial, cele 8 protoierii şi parohiile Eparhiei Dunării de Jos.

"Acest ajutor acordat de biserică în fiecare an la Dunărea de Jos este de un real folos semenilor noştri cu situaţie materială precară, întrucât ei reuşesc astfel să se încadreze în normalul vieţii având cele necesare pentru un nou şi bun început de an şcolar", afirmă reprezentanţii eparhiei, potrivit Agerpres.

Citeste si:
COD ROȘU de ploi torențiale în patru județe din țară!
COD ROȘU de ploi torențiale...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.