Nunțile au adus șapte comune din Țara Oașului în carantină. Într-una dintre ele, unde se înregistrează și cel mai mare număr de infectări cu COVID-19, a avut loc un eveniment cu aproape 2000 de invitați. Locuitorii vor putea părăsi comunitatea doar cu motiv întemeiat, iar masca de protecție devine obligatorie peste tot.

Țara Oașului, în carantină din cauza nunților

1700 de persoane au fost invitate la o nuntă din Târșolț, cât jumătate din populația comunei. La două săptămâni distanță, comuna a intrat în carantină și înregistrează cea mai mare rată de de infectare din România, anume 9,47/1000 de locuitori. Alte șase comune din Țara Oașului au intrat și ele în scenariul roșu: Bixad, Călinești-Oaș, Gherța-Mică, Turț, Batarci, Cămărzana.

Din 12 septembrie, oamenii pot ieși sau intra în aceste comune doar cu declarație pe proprie răspundere și cu un argument solid. De asemenea, masca de protecție este obligatorie peste tot și petrecerile, teatrele și cinematografele sunt închise. În magazine este impus un număr limitat de cumpărători, iar copiii vor continua școala în regim online.

Pe lângă aglomerație, un alt motiv pentru care virusul s-a propagat rapid este și faptul că rata de vaccinare în aceste comune este de mai puțin de 10%. Restricțiile vor fi în vigoare timp de 14 zile.

Anunțul făcut de Prefectura Satu Mare

„CARANTINA ZONALĂ ÎN OAȘ A FOST APROBATĂ Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis Ordinul nr.7467/10.09.2021 privind instituirea carantinei zonale pentru comunele Bixad, Călinești-Oaș, Gherța-Mică, Turț, Batarci, Cămărzana și Târșolț. Măsura intră în vigoare începând cu data de 12.09.2021 ora 00,00 (noaptea de sâmbătă spre duminică) pentru o perioadă de 14 zile până în data de 25.09.2021 ora 23,59.

Prefectul județului Satu Mare, Altfatter Tamás solicită responsabilitate din partea cetățenilor din zona carantinată și acțiuni de informare și prevenție și măsuri eficiente de punere în aplicare a Ordinului de carantinare desfășurate de efectivele Ministerului Afacerilor Interne în perioada de 14 zile ce urmează”, a transmis Prefectura Satu Mare.

Citeste si:
Pe 20 aprilie începe sezonul Taurului. În următoarele săptămâni se...
Pe 20 aprilie începe sezonul...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Septembrie 2021 - 09 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.