Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că părinții pot participa la festivitățile de începere a anului școlar, în funcția de condiții specifice ale fiecărei școli, menționând că recomandarea ar fi de a se evita, în măsura posibilității, prezența acestora alături de elevi sau măcar să nu vină ambii părinți.

Sorin Cîmpeanu, despre participarea părinților la festivitatea de începere a anului școlar

"Părinții pot participa la festivitățile de începere a anului școlar, însă în funcție de condiții specifice ale fiecărei școli. Este vorba de dimensiuni spații deschise pe care școlile le au dispoziția. Diferă de la o școală la alta, se face recomandarea, mai apăsat sau mai puțin apăsat, de a se evita, în măsura posibilității, prezența părinților alături de elevi la începutul școlii sau măcar să nu vină ambii părinți la începutul școlii. Nu este o interdicție, este o recomandare " , a afirmat Cîmpeanu, după videoconferință premierului Florin Cîțu cu prefecții și reprezentanții DSP pe tema începerii anului școlar.

Fiecare instituție va decide modul de desfășurare a festivității

El a spus că fiecare școală are condiții specifice, iar directorii unităților de învățământ au datoria de a anunța părinții cât de mult poate permite accesul.

"Dar, în general, peste tot este permis accesul părinților, cu această rugăminte de înțelegere că prezența multor părinți, bunici creează aglomerări care amplifică posibilitatea transmiterii a virusului care se poate intra împotriva propriilor copii sau nepoți, împotriva școlii cu prezența fizică" , a adăugat Cîmpeanu, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Septembrie 2021 - 04 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.