Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că părinții pot participa la festivitățile de începere a anului școlar, în funcția de condiții specifice ale fiecărei școli, menționând că recomandarea ar fi de a se evita, în măsura posibilității, prezența acestora alături de elevi sau măcar să nu vină ambii părinți.

Sorin Cîmpeanu, despre participarea părinților la festivitatea de începere a anului școlar

"Părinții pot participa la festivitățile de începere a anului școlar, însă în funcție de condiții specifice ale fiecărei școli. Este vorba de dimensiuni spații deschise pe care școlile le au dispoziția. Diferă de la o școală la alta, se face recomandarea, mai apăsat sau mai puțin apăsat, de a se evita, în măsura posibilității, prezența părinților alături de elevi la începutul școlii sau măcar să nu vină ambii părinți la începutul școlii. Nu este o interdicție, este o recomandare " , a afirmat Cîmpeanu, după videoconferință premierului Florin Cîțu cu prefecții și reprezentanții DSP pe tema începerii anului școlar.

Fiecare instituție va decide modul de desfășurare a festivității

El a spus că fiecare școală are condiții specifice, iar directorii unităților de învățământ au datoria de a anunța părinții cât de mult poate permite accesul.

"Dar, în general, peste tot este permis accesul părinților, cu această rugăminte de înțelegere că prezența multor părinți, bunici creează aglomerări care amplifică posibilitatea transmiterii a virusului care se poate intra împotriva propriilor copii sau nepoți, împotriva școlii cu prezența fizică" , a adăugat Cîmpeanu, potrivit Agerpres.

Citeste si:
Rafila: „Elevii ar trebui testați la COVID-19 o dată pe săptămână,...
Rafila: „Elevii ar trebui...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.