Localnicii din Bicaz-Chei, județul Neamț nu mai pot dormi liniștiți din cauza prezenței unui urs. În noaptea de sâmbătă spre duminică, oamenii au primit mesaje RO-Alert pentru a atenționați și pentru a fi precauți și pentru a-ți lua măsuri necesare de precauție.

Mesaj RO-Alert despre prezența unui urs pentru localnicii din Chei-Bicaz

Purtătorul de cuvânt al ISU Neamț, locotenentul Irina Popa, a afirmat că localnicilor comunei le-a fost adusă la cunoștința situației prin mesaj RO-ALERT, în jurul orei 00:30, pentru ca aceștia să poată lua măsurile necesare de precauție.

Oamenii din localitate sunt neliniștiți din cauza prezenței urșilor la ei în comun, acesta fiind deja al patrulea caz în decurs de o săptămână.

În urmă cu trei zile, mai mulți localnici au ieșit în stradă și au protestat pentru că autoritățile nu întreprind nimic în acest sens pentru a împiedica urșii să se plimbe liber pe străzile comune.

Urșii, tot mai des văzuți în localități

În luna august, ursul a fost zărit pe ulițele din localitate în timpul zilei de mai multe ori.

Retail jobs

Recent, un urs a rămas captiv într-un gard ce despărțea pădurea și o proprietate privată. Animalul a fost eliberat de către pompieri și acesta a fugit în pădure.

Tot de curând, un alt urs a rămas blocat într-un gard. Autoritățile au căutat timp de șase ore o firmă autorizată care poate tranchiliza ursul. Într-un final, animalul a fost eliberat.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Septembrie 2021 - 04 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.