Premierul Florin Cîțu s-a solicitat ca certificatele verzi să fie folosite pentru buna desfășurare a nunților programate în această perioadă. Aceasta a atenționat că în unele județe din țară, rata de incidență este de 2 și 3 la mie.

Florin Cîțu solicită utilizarea certificatelor verzi la nunți

Premierul Florin Cîțu aa venit cu propunerea ca certificate să fie folosite la nunțile programate în acest timp, deoarece există o rată mare de incidență a cazurilor de infectare, iar această măsură va ajuta la evitarea anulării evenimentelor.

În cadrul videoconferinței cu prefecții și reprezentanții DSP-urilor, Câțu a menționat că există județe în care rata de incidență este între 2 și 3 la mie, în unele județe această rată a fost chiar depășită, de exemplu Bistrița-Năsăud și Ilfov. Autorități trebuie să găsească soluții pentru cetățeni și pentru a asigura că aceștia respectă toate măsurile de protecție.

Soluția pentru a evita anularea evenimentelor

Premierul este de partea celoc care au programate diverse evenimente în acest timp și a oferit o soluție pentru ca acestea să fie anulate pe ultima sută de metri.

„Sunt nunți programate în perioada următoare în zona unde deja ajungem la 3 la mie. Propunerea mea, domnule Raed Arafat, eu aș vrea să nu asigurăm că acestea sunt anulate și ar trebui să fie folosite certificat verde pentru aceste nunți, dacă se poate ” , a spus premierul.

Citeste si:
Ludovic Orban, despre susținătorii lui Florin Cîțu: Unii s-au...
Ludovic Orban, despre...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Premierul a menționat că oamenii nu mai pot modifica data evenimentului de la o săptămână la alta, de aceea a venit cu propunerea de a folosi certificatul verde pentru desfășurarea în siguranță a evenimentelor și a tuturor normelor de siguranță.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.