Premierul Florin Cîțu s-a solicitat ca certificatele verzi să fie folosite pentru buna desfășurare a nunților programate în această perioadă. Aceasta a atenționat că în unele județe din țară, rata de incidență este de 2 și 3 la mie.

Florin Cîțu solicită utilizarea certificatelor verzi la nunți

Premierul Florin Cîțu aa venit cu propunerea ca certificate să fie folosite la nunțile programate în acest timp, deoarece există o rată mare de incidență a cazurilor de infectare, iar această măsură va ajuta la evitarea anulării evenimentelor.

În cadrul videoconferinței cu prefecții și reprezentanții DSP-urilor, Câțu a menționat că există județe în care rata de incidență este între 2 și 3 la mie, în unele județe această rată a fost chiar depășită, de exemplu Bistrița-Năsăud și Ilfov. Autorități trebuie să găsească soluții pentru cetățeni și pentru a asigura că aceștia respectă toate măsurile de protecție.

Soluția pentru a evita anularea evenimentelor

Premierul este de partea celoc care au programate diverse evenimente în acest timp și a oferit o soluție pentru ca acestea să fie anulate pe ultima sută de metri.

„Sunt nunți programate în perioada următoare în zona unde deja ajungem la 3 la mie. Propunerea mea, domnule Raed Arafat, eu aș vrea să nu asigurăm că acestea sunt anulate și ar trebui să fie folosite certificat verde pentru aceste nunți, dacă se poate ” , a spus premierul.

Premierul a menționat că oamenii nu mai pot modifica data evenimentului de la o săptămână la alta, de aceea a venit cu propunerea de a folosi certificatul verde pentru desfășurarea în siguranță a evenimentelor și a tuturor normelor de siguranță.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Septembrie 2021 - 02 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.