Dramele copiilor din plasament se transformă în tragedii fără margini. Numărul celor care se sinucid a crescut. Cel mai recent caz vine de la Vaslui. Un copil de 13 ani și-a luat viața la scurt timp după ce a fost vizitat de Protecția Copilului. Trupul i-a fost găsit în grajd.

Un copil din Vaslui în vârstă de 13 ani, aflat în plasament, s-a sinucis la scurt timp după ce a fost vizitat de Protecția Copilului

Minorul a fost găsit fără suflare în noaptea de 8 septembrie, într-o anexă a gospodăriei. De la vârsta de 4 ani se afla în grija unui asistent maternal, iar apropiații spun că era mereu vesel, ba chiar se număra printre elevii cu cele mai bune note din clasă și era iubit de familia care îl avea în grijă.

Nimeni nu își explică ce l-ar fi determinat să se sinucidă. În urmă cu o săptămână, micuțul a fost vizitat de cei de la Direcția pentru Protecția Copilului din Vaslui. Nimic nu le-a dat de bănuit că băiatul avea să recurgă la un astfel de gest. Medicii ajunși la fața locului nu au mai avut ce face pentru copil și au constatat decesul. Ancheta a fost preluată de polițiști.

Nu vorbim despre un caz singular. În urmă cu câteva săptămâni, un copil de 15 ani și-a pus capăt zilelor după ce a greșit ceva și se temea că va fi certat pentru asta. În Suceava, un alt minor care, de asemenea, se afla în plasament a recurs la un gest necugetat după ce ar fi vorbit cu un membru al familiei biologice.

Medicii și specialiștii spun că, în general, în cazul adolescenților, există riscul să se sinucidă din orice motiv și că uneori nu există explicații pentru ceea ce fac.

Citeste si:
Orban: Să fim uniți și să apărăm șansa fiecărui copil de a învăța;...
Orban: Să fim uniți și să...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.