Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență a decis ca începând din 13 septembrie, atunci când elevii vor reveni la școală, masca de protecție care să fie obligatorie la cel puțin 50 de metri de instituție.

Masca de protecție, obligatorie în jurul școlilor din București

Odată cu începerea anului școlar, din 13 septembrie, masca de protecție redevine obligatorie în jurul instituțiilor de învățământ. Decizia a venit din partea Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență.

Prefectul Alin Stoica a anunțat că Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a mai adăugat o singură măsură suplimentară față de cele care deja au fost adoptate.

Rata de infectare de 1,21 în Capitală

Print urmare, masca de protecție devine obligatorie la o distanță de 50 de metri în jurul școlilor, de lunea viitoare.

Și măsură de protecție sunt menirea de a preveni infectarea și răspândirea virusului în rândul tinerilor care stau în grupuri lângă școli înainte și după orele de curs.

Retail jobs

La moment, rata de infectare în Capitală este de 1,21 la mia de locuitori. Sorin Cîmpeanu anunță anterior că școlile se vor închide doar dacă rata de incidență va depăși 6 la mia de locuitori.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Septembrie 2021 - 02 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.