Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) și Muzeul Presei "Sever Bocu" organizează prima ediție a Taberei de Creație Literară pentru Tineri Scriitori "Petre Stoica", în perioada 10 - 12 septembrie, la Casa Memorială "Petre Stoica" din Jimbolia, la care vor participa nouă tineri poeți, prozatori și eseiști din țară și din Republica Moldova.

Prima ediție a Taberei de Creație Literară pentru Tineri Scriitori

Cei nouă rezidenți vor lua parte la o serie de ateliere cu scriitorii Adriana Babeți, Pia Brînzeu, Marcel Tolcea și Tudor Crețu și vor participa la o serie de tururi ghidate în oraș din Banat care se mândrește cu șase muzee și case memoriale. Lor li se vor alătura patru tineri pasionați de literatură de la Liceul Tehnologic Jimbolia, arată un comunicat la UVT, transmis miercuri AGERPRES.

pentru publicul jimbolian. UVT pregătește multe alte activități culturale pentru timișoreni, timișeni, pentru turiștii care nu vor vizita orașului, dar și pentru români în general, inclusiv pentru diaspora " , spune rectorul UVT Marilen Pirtea.

Program de muzică clasică

Pe parcursul taberei există și momente culturale destinate publicului larg, fiecare dintre cele trei zile fiind prezente cu discuții, muzică, literatură și artă.

La eveniment vor lua parte și studenți ai Facultății de Muzică și Teatru, care vor oferi un moment de muzică clasică, iar serile de vineri și sâmbătă se vor încheia cu muzica de pe vinil, alături de DJ Mere, Dj Mrk și Dj Who: ratio . De asemenea, librăria "La Două Bufnițe" va fi prezent cu un stand de literatură română contemporană.

Citeste si:
Cine este Estera Buble de la Asia Express! Vedeta a izbucnit în...
Cine este Estera Buble de la...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Evenimentele din cadrul Taberei de Creație Literară pentru Tineri Scriitori "Petre Stoica" se vor desfășura în curtea Casei Memoriale cu același nume.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.