Ioana Mihăilă a demisionat din funcții de ministru al Sănătății. Aceasta a declarat în cadrul unei conferințe de presă că nu are niciun orgoliu politic.

Fostul ministrul al Sănătății nu are orgolii politice

Ioana Mihăilă a fost întrebată dacă sunt mai importante orgoliile politice în comparație cu sănătatea publică.

„Eu nu am niciun orgoliu politic, dar cred că această întrebare trebuie adresată premierului Cîțu, care deja a demis în plin val 3 un ministru al Sănătății”.

Aceasta a menționat că ultima plată a cadrelor medicale și pentru înregistratorii medicali din centrele de vaccinare a fost efectuate în luna mai. Fostul ministru a fost înrebat dacă aceste neplăți sunt din cauza lipsei finanțelor.

„Exact, nu avem de unde distribuim bani către aceste centre de vaccinare. Banii au ajuns până la finalul lunii mai, raportarea nevoilor de bani și plata pentru luna mai în general ajunge să se facă la începutul lunii iulie ”.

Citeste si:
PSD: „Iohannis poate pune capăt crizei politice. Să ceară demisia...
PSD: „Iohannis poate pune...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Situația financiară pentru sănătate sa acutizat

Ioana Mihăilă susține că a trimis execuția bugetară cu nevoie de rectificare bugetară la Ministerul Finanțelor încă din luna iulie.

Ne așteptam ca la începutul lunii august această rectificare bugetară să se întâmple ”, a arătat ea.

Potrivit fostului ministru al Sănătății, situația cu privire la lipsa banilor pentru sănătatea sa acutizat în ultimele săptămâni.

„Această situație nu este din luna aprilie. Această situație se acutizează în ultimele săptămâni. Ce am spus și țin să-l întăresc este că eu am anunțat premierul și membrii Guvernului încă din luna aprilie de risc ca această situație să apară, Faptul că rectificare bugetară a fost tergiversată este lucrul care ne-a făcut să ajungem la fundul sacului. Dacă nu ar mai fi apărat această problemă politică, rectificarea ar fi trecut atunci când a trebuit să treacă, la începutul lunii august, ceea ce ar fi redus riscul ca această lipsă de finanțare să se acutizeze ”, a explicat ministrul.

Citeste si:
Ministrul Sănătății: Dacă va fi nevoie să instituim restricții de...
Ministrul Sănătății: Dacă va...

Dan Barna și miniștrii USR PLUS și-au depus demisiile

Mihăilă a subliniat că există 450 de milioane de lei, însă acești bani sunt destinați pentru investiții către spitalele din țară. Fostul ministru al Sănătății a ținut să mulțumească tuturor colaboratorilor cu care a făcut echipamente în mandatul său.

În această dimineață, vicepremierul Dan Barna și miniștrii USR PLUS și-au depus demisiile la Guvern.

Citeste si:
Tichete de masă de 100 de lei pentru românii care se vaccinează...
Românii care se vor vaccina...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.