Ioana Mihăilă a demisionat din funcții de ministru al Sănătății. Aceasta a declarat în cadrul unei conferințe de presă că nu are niciun orgoliu politic.

Fostul ministrul al Sănătății nu are orgolii politice

Ioana Mihăilă a fost întrebată dacă sunt mai importante orgoliile politice în comparație cu sănătatea publică.

„Eu nu am niciun orgoliu politic, dar cred că această întrebare trebuie adresată premierului Cîțu, care deja a demis în plin val 3 un ministru al Sănătății”.

Aceasta a menționat că ultima plată a cadrelor medicale și pentru înregistratorii medicali din centrele de vaccinare a fost efectuate în luna mai. Fostul ministru a fost înrebat dacă aceste neplăți sunt din cauza lipsei finanțelor.

„Exact, nu avem de unde distribuim bani către aceste centre de vaccinare. Banii au ajuns până la finalul lunii mai, raportarea nevoilor de bani și plata pentru luna mai în general ajunge să se facă la începutul lunii iulie ”.

Situația financiară pentru sănătate sa acutizat

Ioana Mihăilă susține că a trimis execuția bugetară cu nevoie de rectificare bugetară la Ministerul Finanțelor încă din luna iulie.

Ne așteptam ca la începutul lunii august această rectificare bugetară să se întâmple ”, a arătat ea.

Potrivit fostului ministru al Sănătății, situația cu privire la lipsa banilor pentru sănătatea sa acutizat în ultimele săptămâni.

„Această situație nu este din luna aprilie. Această situație se acutizează în ultimele săptămâni. Ce am spus și țin să-l întăresc este că eu am anunțat premierul și membrii Guvernului încă din luna aprilie de risc ca această situație să apară, Faptul că rectificare bugetară a fost tergiversată este lucrul care ne-a făcut să ajungem la fundul sacului. Dacă nu ar mai fi apărat această problemă politică, rectificarea ar fi trecut atunci când a trebuit să treacă, la începutul lunii august, ceea ce ar fi redus riscul ca această lipsă de finanțare să se acutizeze ”, a explicat ministrul.

Citeste si:
Ciolacu îi amenință pe liberali că își dă demisia
Ciolacu îi amenință pe...

Dan Barna și miniștrii USR PLUS și-au depus demisiile

Mihăilă a subliniat că există 450 de milioane de lei, însă acești bani sunt destinați pentru investiții către spitalele din țară. Fostul ministru al Sănătății a ținut să mulțumească tuturor colaboratorilor cu care a făcut echipamente în mandatul său.

În această dimineață, vicepremierul Dan Barna și miniștrii USR PLUS și-au depus demisiile la Guvern.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Septembrie 2021 - 12 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.