Un cutremur de suprafață cu magnitudinea 3,5 pe scara Richter sa produs marți dimineața, la ora locală 5:01, în zona Olteniei, județul Vâlcea, potrivit informațiilor publicate de Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremur în zona Olteniei în această dimineață

Seismul sa produs la o adâncime de 2 km în apropierea următoarelor orașe: 52 km Sud de Sibiu, 81 km Nord-Vest de Pitești, 114 km Nord de Craiova, 124 km Vest de Brașov, 157 km Vest de Ploiești, 164 km Sud de Cluj-Napoca și 188 km Nord-Vest de București.

Cutremurul nu a provocat magube materiale sau victime.

4 cutremure în luna septembrie

În ultimul an, în România numărul cutremurelor a crescut, unele dintre acestea fiind minore, abia simțite, iar altele au fost resimțite puternic.

În septembrie, în România s-au produs 4 cutremure cu magnitudini cuprinse între două și 4,5 pe scara Richter.

Cel mai important seism din acest an a avut loc pe date de date de 26 mai, cu o magnitudine de 4,7 grade. Cutremurul a fost resimțit și la București, informează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Septembrie 2021 - 08 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.