Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat că România așteaptă un val de migranți afgani, însă preluarea va fi graduală. De asemenea, cetățenii afgani vor fi verificați pentru a fi siguri că nu există nici un pericol pentru români.

România va primi mai mulți migranți afgani

Lucian Bode a afirmat că România este în așteptarea unui val de migranți afgani. Ministrul susține că se va interveni gradual la frontieră, iar deocamdată nu există sau creștere.

„Suntem pregătiți să intervin gradual, funcție de prezență care, din punctul meu de vedere, va exista, va veni în perioada următoare. Ne așteptăm la un val de migranți. Deocamdată cifrele ne arată că nu avem o creștere ”, spune ministrul Lucian Bode.

Acesta a mai adăugat că anul trecut la frontieră au fost identificați 400 de migranți afgani, iar în acest an, până în luna august, au fost depuși 2700.

Gradul de ocupare în centrele de tranzacție este de circa 60-70%

Bode a mai specificat că cele nouă centre de tranzit, de custodie și de azil au un grad de ocupare de circa 60-70%, însă autoritățile române sunt gata să mărească capacitatea acestora.

Totodată, ministrul a mai subliniat că sunt cetățeni străini se vor reloca doar dacă nu vor prezenta pericol pentru români.

Nu vom accepta în România relocarea unor cetățeni afgani sau de altă naționalitate fără a asigura că îndeplinesc toate condițiile de securitate pentru români” , ca menționat Bode.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Septembrie 2021 - 01 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.