Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat că România așteaptă un val de migranți afgani, însă preluarea va fi graduală. De asemenea, cetățenii afgani vor fi verificați pentru a fi siguri că nu există nici un pericol pentru români.

România va primi mai mulți migranți afgani

Lucian Bode a afirmat că România este în așteptarea unui val de migranți afgani. Ministrul susține că se va interveni gradual la frontieră, iar deocamdată nu există sau creștere.

„Suntem pregătiți să intervin gradual, funcție de prezență care, din punctul meu de vedere, va exista, va veni în perioada următoare. Ne așteptăm la un val de migranți. Deocamdată cifrele ne arată că nu avem o creștere ”, spune ministrul Lucian Bode.

Acesta a mai adăugat că anul trecut la frontieră au fost identificați 400 de migranți afgani, iar în acest an, până în luna august, au fost depuși 2700.

Gradul de ocupare în centrele de tranzacție este de circa 60-70%

Bode a mai specificat că cele nouă centre de tranzit, de custodie și de azil au un grad de ocupare de circa 60-70%, însă autoritățile române sunt gata să mărească capacitatea acestora.

Citeste si:
Armata Lituaniei a primit puteri extinse la granița cu Belarus
Armata Lituaniei a primit...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Totodată, ministrul a mai subliniat că sunt cetățeni străini se vor reloca doar dacă nu vor prezenta pericol pentru români.

Nu vom accepta în România relocarea unor cetățeni afgani sau de altă naționalitate fără a asigura că îndeplinesc toate condițiile de securitate pentru români” , ca menționat Bode.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.