Atletul Octavian Vasile Tucaliuc a ocupat locul 7 (ultimul) în proba de aruncare a suliţei, categoria F13, joi, la Jocurile Paralimpice de la Tokyo.

Octavian Vasile Tucaliuc, locul 7 la aruncarea suliței la Jocurile Paralimpice

Cea mai bună aruncare a lui Tucaliuc a măsurat 45,51, el situându-se la mare distanţă de restul concurenţilor.

Victoria a revenit britanicului Daniel Pembroke, cu 69.52 metri, argintul a fost obţinut de iranianul Ali Pirouj, cu 64,30 metri, iar bronzul a fost adjudecat de spaniolul Hector Cabrera Llacer, cu 61,13 metri.

Tot joi, ciclistul Eduard Moescu a ocupat locul 30 din 39 de sportivi în proba de fond, categoriile 1-3.

Victoriile României la Jocurile Paralimpice de la Tokyo

Aurul a fost cucerit de britanicul Benjamin Watson, cu timpul de 2 h 04 min 23 sec pe 79,2 km, argintul a revenit conaţionalului său Finlay Graham, la 1 min 20 sec, iar bronzul a fost obţinut de francezul Alexandre Leaute, sosit la 6 min 43 sec. Moescu a încheiat la un tur de învingător.

Citeste si:
Reușită pentru OMV Petrom. Compania a finalizat cu succes prima...
Reușită pentru OMV Petrom....

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

România are două medalii la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, una de argint, obţinută de ciclistul Eduard Novak, în proba de urmărire individuală, 4.000 m pe velodrom (categoria C4), şi una de bronz, cucerită de judoka Alex Bologa, la cat. 60 kg.

Vineri vor evolua ultimii sportivi români la Tokyo, Novak în cursa de fond (cat. C4-5), iar Eugen Pătru în proba de tir cu arcul individual recurve, menționează Agerpres.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.