Atletul Octavian Vasile Tucaliuc a ocupat locul 7 (ultimul) în proba de aruncare a suliţei, categoria F13, joi, la Jocurile Paralimpice de la Tokyo.

Octavian Vasile Tucaliuc, locul 7 la aruncarea suliței la Jocurile Paralimpice

Cea mai bună aruncare a lui Tucaliuc a măsurat 45,51, el situându-se la mare distanţă de restul concurenţilor.

Victoria a revenit britanicului Daniel Pembroke, cu 69.52 metri, argintul a fost obţinut de iranianul Ali Pirouj, cu 64,30 metri, iar bronzul a fost adjudecat de spaniolul Hector Cabrera Llacer, cu 61,13 metri.

Tot joi, ciclistul Eduard Moescu a ocupat locul 30 din 39 de sportivi în proba de fond, categoriile 1-3.

Victoriile României la Jocurile Paralimpice de la Tokyo

Aurul a fost cucerit de britanicul Benjamin Watson, cu timpul de 2 h 04 min 23 sec pe 79,2 km, argintul a revenit conaţionalului său Finlay Graham, la 1 min 20 sec, iar bronzul a fost obţinut de francezul Alexandre Leaute, sosit la 6 min 43 sec. Moescu a încheiat la un tur de învingător.

Retail jobs

România are două medalii la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, una de argint, obţinută de ciclistul Eduard Novak, în proba de urmărire individuală, 4.000 m pe velodrom (categoria C4), şi una de bronz, cucerită de judoka Alex Bologa, la cat. 60 kg.

Vineri vor evolua ultimii sportivi români la Tokyo, Novak în cursa de fond (cat. C4-5), iar Eugen Pătru în proba de tir cu arcul individual recurve, menționează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Septembrie 2021 - 05 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.