Din data de 1 septembrie, faimoșii mici de la Obor s-au scumpit. Costul celebrului preparat din carne tocată nu a scăpat neajustat din valul de majorări. În timp ce pe unii vestea i-a necăjit, pe alții i-a determinat să mănânce mai puțini.

Micii de la Obor s-au scumpit cu un leu de la 1 septembrie

Din prima zi de toamnă, doritorii de mici de la Obor trebuie să bage mâna mai adânc în buzunar și să plătească mai mult pe micul pe care, în urmă cu două zile, ar fi dat mai puțin. Pentru un festin, pofticioșii vor trebui acum să plătească cu 30% mai mult.

Mai exact, un mic ce era până acum 3 lei, acum e 4 lei. Iar dacă până nu de mult pentru o porție cu patru mici, două chifle și muștar dădeam 12 lei, din 1 septembrie lăsăm pe tejghea 16 lei. Proprietarul vestitei terase motivează scumpirea prin faptul că și consumabilele s-au scumpit, dar e încrezător că nu-și va pierde clienții.

„O să fie bine, o să vedeți. Asta e...O perioadă nu o să se mai mănânce patru mici, o să se mănânce trei, dar calitatea este aceeași și poate e și mai bine pentru ficat să mănânci mai puțin”, a declarat Adrian Rebenciuc, proprietar terasă Obor, pentru Kanal D.

Retail jobs

„Datorită scumpirilor din ultima vreme ne vedem obligați ca de la 1 septembrie să ridicăm prețul micului la 4 ron. Mulțumim de înțelegere, să auzim de bine” este mesajul afișat ce comercianții din Piața Obor.

Preparatul din carne tocată a ajuns în New York Times

Jurnalista Susanne Fowler a dat o tură prin Piaţa Obor când a vizitat România şi a gustat și celebrii mici, apoi a povestit aventura sa în New York Times: „Am sărit în metroul rapid şi deloc scump spre Obor, unde am făcut o plimbare prin piaţa de fructe şi legume. Apoi m-am aşezat la un picnic la Terasa Obor pentru o porţie de mici, pâine şi muştar picant”.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Septembrie 2021 - 08 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.