Potrivit unui ordin comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății, copiii diagnosticați cu diverse boli cronice vor fi scutiți de prezența fizică la orele de curs.

Copiii cu boli cronice vor continua cu școala online

Ministerul Educației în colaborare cu Minsiterul Sănătății au decis ca elevii ce suferă de boli cronice, de la bolile respiratorii cronice severe până la bolile cardiovasculare, boli inflamatorii sau autoimune să continue să frecventeze școala în mediul online.

Aceștia vor fi scutiți motivat de la orele cu prezența fizică în baza unui certificat eliberat de medicul curant și de acordul în scris al părinților sau a tutorelui legal al copilului. Astfel autoritățile intenționează să protejeze copiii care au o probabilitate majoră de a se infecta cu virusul COVID.

Ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății

Iată ce prevede ordinul comun al celor două ministere:


  • (1) Preşcolarii/Elevii cu vârstă mai mică de 12 de ani, care fac parte dintr-o grupă de risc, respectiv cei diagnosticaţi cu boli respiratorii cronice severe, boli cardiovasculare, obezitate severă, diabet zaharat tip I, boli inflamatorii, boli imune/autoimune, boli rare, boli ereditare de metabolism, dizabilităţi, tratament imunosupresiv sau alte afecţiuni cronice, cu avizul şi recomandările specifice ale medicului curant şi cu acordul scris al părinţilor, pot fi scutiţi de prezenţa fizică în şcoală.

  • (2) Elevii cu vârsta de peste 12 ani, care fac parte dintr-o grupă de risc, respectiv sunt diagnosticați cu afecțiuni asociate cu imunodepresie moderată sau severă (transplant, afecțiuni oncologice în tratament imunosupresor, imunodeficiențe primare sau dobândite, alte tipuri de tratamente imunosupresoare) cu avizul și recomandările specifice ale medicului curant și cu acordul scris al părinților pot fi scutiți de prezența fizică în școală, chiar dacă sunt vaccinați cu schema completă.Citeste si:
Oameni celebri care și-au dat copiii spre adopție
Oameni celebri care și-au dat...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.