Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat că universitățile din țară își vor decide singure modul în care își vor desfășura cursurile în acest an.

Fiecare universitate va decide modul în care se vor desfășura cursurile

Dacă în anul precedent pandemia a forțat întreg învățământul universitar să treacă în mediul online, acum fiecare universitate va fi liberă să își creeze propria schemă de desfășurare a orelor de curs.

Ministrul Educaţiei a anunțat că fiecare instituție de învățământ universitară va avea dreptul să își aleagă independent modul în care își va desfășura cursurile în acest an de învățământ.

„Se lasă la latitudinea fiecărei universităţi, în funcţie de infrastructură, de condiţii specifice şi mă refer, aici, în mod deosebit, la condiţiile de cazare, pentru că în universităţi, în campusurile de cazare, cazarea este un factor limitativ. Cei care vor putea fi cazaţi vor trebui să respecte regulile sanitare care sunt cel mai greu de monitorizat în căminele studenţeşti. Fiecare universitate va aprecia situaţia şi va decide”, a spus Cîmpeanu.

Ordinul de ministru se va putea actualiza

Ministrul a mai menționat că se va monitoriza situația până la începerea anului universitar, care va avea loc după începerea celui școlar, și dacă va fi neapărat nevoie, ordinul de ministru se va putea actualiza.

„Luăm în calcul şi consultarea tuturor universităţilor. Am primit deja o serie de propuneri, dar fiind timp, fac apel la bunăvoinţa doamnei ministru, dacă se vor impune doar pentru universităţi condiţii specifice, care să faciliteze procesul didactic în rândul studenţilor, noi avem disponibilitatea să actualizăm ordinul de ministru, dacă se simte nevoia unor prevederi suplimentare pentru mediul universitar”, a mai spus Cîmpeanu la conferinţa de presă.

Citeste si:
Salariile nu mai ajung. Românii își pun pofta în cui pentru a face...
Salariile nu mai ajung....

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.