Veninul viperelor ar putea fi un posibil remediu contra coronavirului. Cercetătorii brazilieni au descoperit că veninul inhibă reproducerea virusului, prin urmare, acesta ar putea fi o soluție pentru tratarea bolnavilor de COVID-19.

Veninul viperelor, posibil tratament anti-COVID-19

Cercetătorii brazilieni au efectuat studii în urma cărora au descoperit că veninul unor anumite specii de șarpe poate deveni medicament în lupta cu virusul COVID. Mai exact, specialiștii au realizat că o moleculă de venin poate inhiba reproducerea coronavirusului în celulele maimuțelor, potrivit Reuters.

Potrivit unui studiu publicat în revista științifică Molecules, molecula de venin produsă de vipera Jararacussu a blocat abilitatea virusului de a se înmulți în celulele maimuțelor cu 75%.

„Am putut demonstra că această componentă a veninului șarpelui a fost capabilă să inhibe o proteină foarte importantă din virus“, explică Rafael Guido, profesor la Universitatea din Sao Paulo și autor al studiului.

Veninul șerpilor Jararacussu

Molecula este o peptidă sau un lanț de aminoacizi care se poate conecta la o enzimă a coronavirusului numită PLPro, absolut necesară în reproducerea virusului.

Suntem prudenți cu privire la oamenii care vor ieși la vânătoare de jararacussu în jurul Braziliei, crezând că vor salva lumea… Nu asta este ideea! Nu veninul în sine va vindeca coronavirusul“, spune Giuseppe Puorto, herpetolog.

Specialiștii vor analiza în continuare eficiența moleculei veninului în diferite doze pentru a fi siguri că aceasta poate preveni pătrunderea virusului în celule. Aceștia speră să poată testa subtanța și pe celulele umane pentru a vedea rezultatul cercetărilor, însă nu au anunțat cînd vor face acest lucru.

Jararacussu este o specie de șerpi care se găsește în Brazilia, fiind considerați unii dintre cei mai mari șerpi din zonă, având o lungime de până la 2 metri lungime.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Septembrie 2021 - 12 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.