Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de intensificări ale vântului pentru zona montană şi Oltenia (local), valabilă până joi dimineaţa, şi o informare de ploi pentru restul ţării, ce va fi în vigoare şi pe parcursul zilei următoare.

Cod galben de vânt puternic la munte

Potrivit ANM, până joi la ora 10:00, în zona montană vântul va avea intensificări susţinute, cu viteze de 60 - 80 km/h, iar pe creste, în special ale Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, temporar rafalele vor depăşi 90 - 100 km/h. Local, în Oltenia vor fi perioade în care rafalele vântului vor avea viteze în general de 60 - 65 km/h, în special pe parcursul zilei.

"Intensificări locale şi temporare ale vântului vor fi şi în restul teritoriului, cu viteze în general de 45 - 55 km/h, iar pe parcursul zilei de joi (2 septembrie), intensificările de vânt se menţin în zona înaltă de munte, iar în estul şi sud-estul ţării vor fi rafale de peste 65 - 70 km/h", precizează meteorologii.

Ploi în restul țării până joi seara

Totodată, până joi la ora 23:00, în zonele de deal şi de munte, în regiunile nordice, centrale şi local în cele vestice temporar va ploua şi vor fi posibile descărcări electrice. Ploile vor avea şi caracter de aversă, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15 - 20 l/mp şi mai ales în zonele de munte izolat 30 - 40 l/mp.

"Averse şi descărcări electrice se vor semnala pe arii restrânse şi în regiunile estice", mai notează ANM, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Septembrie 2021 - 10 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.