Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan a anunțat că șoferii STB care nu vor respecta orarul prestabilit și vor porni mai devreme sau mai târziu de la capătul de linie, vor fi amendați.

Amenzi pentru șoferii STB care nu pleacă la timp de la capătul de linie

Primarul Capitalei a anunțat că după ore în șir de discuții, au preluat un contract de delegare provizoriu pentru serviciul de transport public, atât în relaţia cu STB, cât şi în relaţia cu ceilalţi operatori din zona regională.

„În urma acestor discuţii avem azi un contract de delegare pe zece ani serios, corect, care a mulţumit toate părţile care au luat parte la aceste discuţii. Faptul că avem acest contract de delegare pe termen lung era o condiţie pentru ca să putem accesa bani europeni şi pe tramvaie şi pe autobuzele electrice. Faptul că avem acest contract de delegare permite ADI să îşi exercite controlul pe STB.

Amenzi de 100 de lei

Edilul Capitalei a mai menționat că șoferii STB care nu respectă orarul pornirii de la capătul de linie sunt sancționați cu amenzi de 100 de lei.

„Au început să fie aplicate amenzi de 100 de lei pentru şoferii care pleacă mai devreme sau mai târziu de la cap de linie faţă de orarul care este obligatoriu pentru ei", a mai adăugat acesta în cadrul unei conferinţe de presă cu ocazia a zece luni de mandat.

Nicuşor Dan a fost semnat un contract pentru achiziţionarea a 100 de tramvaie, în valoare de 180 de milioane de euro, bani europeni. Primarul a declarat că în primăvara anului viitor urmează să intre în circulaţie primul tramvai.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 31 August 2021 - 04 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.