Primarul Capitalei, Nicușor Dan, încă nu s-a vaccinat anti-COVID-19. Motivul pentru care acesta nu se grăbește să se imunizeze pare a fi unul medical și o va face atunci când medicul îi va spune.

De ce Nicușor Dan încă nu s-a vaccinat anti-COVID-19

Primarul Capitalei a afirmat că a evitat să declare public decizia personală în privința vaccinării contra coronavirus pentru a nu face din aceasta o dezbatere publică. Edilul a precizat că în luna mai a acestui an a stat în izolare.

„Am fost izolare pentru că fiica mea a fost infectată, apoi m-am infectat și eu, deci am avut coronavirus. O să fac vaccinarea după ce medicul îmi va spune că este bine să o fac”, a declarat Nicușor Dan.

Nicușor Dan, în izolare împreună cu familia

În data de 19 aprilie, primarul Capitalei a anunțat că fetița sa a fost testată pozitiv la coronavirus. Nicușor Dan nu era infectat cu Covid, însă a trebuit să stea în izolare timp de 14 zile.

„Fetița mea, Aheea, a ieșit pozitivă la testul COVID-19. Nu are simptome, nu sunt motive de îngrijorare. Eu am ieșit negativ la testare dar, fiind contact direct, trebuie să stau în izolare 14 zile (de la testul ei) până vineri, 30 aprilie. Voi continua să-mi îndeplinesc obligațiile de primar lucrând de acasă. Multă sănătate tuturor”, scria Nicușor Dan pe Facebook.

Campania de vaccinare în România

În România au fost administrate 9,75 milioane de doze de vaccin cu care s-au vaccinat 5,12 milioane de persoane cu schema completă. Aproximativ 5,2 milioane de cetățeni sunt vaccinați cu o singură doză de vaccin.

Copiii cu vârsta de până la 12 ani au început să fie vaccinați și ei deoarece urmează ca din 13 septembrie să revină în băncile școlii.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 31 August 2021 - 01 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.