Directorul OMS Europa, Hans Kluge, a anunțat că valul al patrulea al pandemiei cu coronavirus este destul de sever și îngrijorător. Tocmai 33 de țări au raportat o creșetere a cazurilor cu peste 10% în ultimele 14 zile. Prognoza speacialiștilor este că Europa va înregistra în jur de 236.000 de desece până pe 1 decembrie.

Directorul OMS, prognoză despre evoluția valului al patrulea în Europa

Până la momentul actual, au fost raportate 64 milioane de cazuri confirmate şi 1,3 milioane de decese. Tocmai 33 de state membre au înregistrat o creştere a cazurilor cu peste 10% în ultimele 14 zile, iar virusul se răspândește tot mai rapid.

În mai multe țări, spitalele au început deja să fie pline de bolnavi cu Covid, iar numărul deceselor crește pe zi ce trece.

„Săptămâna trecută, a existat o creştere de 11% a numărului de decese în Europa, cu o proiecţie fiabilă care anunţă 236.000 de decese în Europa până pe 1 decembrie”, a declarat directorul OMS Europa.

Motivele creșterii cazurilor de infectare

Specialiștii susțin că această creștere bruscă a acazurilor este generată de trei factori. Primul factor este varianta Delta care este o variantă mult mai contagioasă, ce a fost identificată în 50 de țări din regiune. Al doilea factor este relaxarea restricţiilor, iar ultimul factor este creșterea numărului de călătorii de sezon.

Citeste si:
Economist: “România are cel mai scump carburant din Europa”
Economist: “România are cel...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

„Trebuie să fim fermi în menţinerea mai multor niveluri de protecţie, inclusiv vaccinarea şi măştile. Vaccinurile reprezintă calea către redeschiderea societăţii şi stabilizarea economiei. (…) În aproximativ 8 luni, au fost administrate aproape 850 de milioane de doze, aproape jumătate din persoanele din Europa fiind complet vaccinate. Aceasta este o realizare remarcabilă! Cu toate acestea, în ultimele 6 săptămâni, absorbţia vaccinării a încetinit, influenţată de lipsa accesului la vaccinuri în unele ţări şi de lipsa acceptării vaccinurilor în altele. În prezent, doar 6% din persoanele din ţările cu venituri mici şi medii din regiunea noastră au finalizat o serie completă de vaccinări”, a mai spus Kluge.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.