Patriarhul Daniel cere Guvernului suma de 220 de milioane de lei pentru finisarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului.

Patriarhul Daniel cere bani de la Guvern pentru Catedrala Mântuirii Neamului

BOR a trimis o solicitare pentru un ajutor financiar către Guvern şi speră ca banii necesari să fie alocaţi la rectificarea bugetară, scrie romania.europalibera.org. Acești bani vor fi folosiți pentru continuarea lucrărilor catedralei.

Patriarhia Română are alocată suma de 71,8 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, potrivit proiectului de rectificare bugetară.

Patriarhia însă susține că acești bani sunt insuficienți pentru finisarea lucrărilor catedralei, având nevoie încă de peste 450 de milioane de lei.

Construcția Catedralei Mântuirii Neamului

Catedrala Mântuirii Neamului este una dintre cele mai mari biserici ortodoxe din întreaga lume. Lucrările de construcție ale catedralei au început în februarie 2011 și era planificat ca să fie finisate la sfârșitul anului 2018.

Citeste si:
Cîțu: Dacă nu obține voturile un ministru, nu se întâmplă nimic cu...
Cîțu: Dacă nu obține voturile...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Până in noiembrie 2018, cheltuielile de construcție au ajuns la 110 milioane de euro. Banii au provenit din partea Guvernului, din fondurile bisericii și din contribuțiile credincioșilor, Primăria Capitalei.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.