Patriarhul Daniel cere Guvernului suma de 220 de milioane de lei pentru finisarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului.

Patriarhul Daniel cere bani de la Guvern pentru Catedrala Mântuirii Neamului

BOR a trimis o solicitare pentru un ajutor financiar către Guvern şi speră ca banii necesari să fie alocaţi la rectificarea bugetară, scrie romania.europalibera.org. Acești bani vor fi folosiți pentru continuarea lucrărilor catedralei.

Patriarhia Română are alocată suma de 71,8 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, potrivit proiectului de rectificare bugetară.

Patriarhia însă susține că acești bani sunt insuficienți pentru finisarea lucrărilor catedralei, având nevoie încă de peste 450 de milioane de lei.

Construcția Catedralei Mântuirii Neamului

Catedrala Mântuirii Neamului este una dintre cele mai mari biserici ortodoxe din întreaga lume. Lucrările de construcție ale catedralei au început în februarie 2011 și era planificat ca să fie finisate la sfârșitul anului 2018.

Până in noiembrie 2018, cheltuielile de construcție au ajuns la 110 milioane de euro. Banii au provenit din partea Guvernului, din fondurile bisericii și din contribuțiile credincioșilor, Primăria Capitalei.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 August 2021 - 03 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.