Potrivit unei decizii aprobate de Ministerul Educației, profesorii, diriginții și învățătorii nu vor mai avea voie să-i întrebe pe elevi unde lucrează sau ce funcție ocupă părinții acestora.

Profesorii, fără voie de a întreba elevii unde lucrează părinții acestora

În urma adoptării acestei decizii, Ministerul Educației a transmis o înștiințare către toate inspectoratele școlare și directorii școlilor pentru a se informa, potrivit edupedu.

În document se specifică faptul că „începând cu anul școlar 2021 – 2020, profesorii diriginți și învățătorii nu vor solicita, colecta și prelucra informații cu privire la locul de muncă, ocupația sau profesia părinților/reprezentanților legali ai elevilor”.

Rubricile privind locul de muncă al părinților vor rămâne necompletate

An de an, profesorii, în special diriginții claselor, colectau aceste informații pentru anchetele persoanel ale fiecărui elev. Acestea serveau pentru orice eventualitate.

Acum, noua măsură menționează că “respectând prevederile GDPR și prevederile Legii nr. 180 din 18 iulie 2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului UE, în fila corespunzătoare a catalogului școlar, vor rămâne necompletate rubricile dedicate locului de muncă al părinților, dacă aceste rubrici sunt prevăzute”.

Citeste si:
Rafila: „Elevii ar trebui testați la COVID-19 o dată pe săptămână,...
Rafila: „Elevii ar trebui...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

De acum în colo, profesorii vor completa doar spațiile unde se cere numărul de telefon și adresa acestora sau a tutorelui legal al copilului.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.