Cinci persoane care erau vaccinate anti-Covid-19 s-au infectat cu noua tulpina Delta. Infectările au fost raportate în județul Constanța, anunță Direcţia de Sănătate Publică.

Cinci cazuri de infectare cu tulpina Delta în județul Constanța

Pacienții erau vaccinați anti-Covid-19 cu schema completă, 3 dintre aceștia cu vaccinul de la Pfizer, iar alții doi cu Moderna şi AstraZeneca.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, patru dintre cei cinci bolnavi sunt din judeţul Constanţa şi unul din Bucureşti.

În urma unei analize realizate de ZOE Covid App Study, la care au participat 400.000 de persoane vaccinate complet cu Pfizer şi BionTech au demonstrat că la o lună, eficacitatea a fost de 88%, scăzând la 74% după cinci-şase luni.

Eficacitatea vaccinului AstraZeneca

Potrivit aceluiași studiu, efectuat cu peste 700.000 de persoane vaccinate complet cu serul de la AstraZeneca, s-a ajuns la concluzia că după o lună eficacitatea a scăzut la 77%, iar la 67% după patru-cinci luni.

Citeste si:
Bilanț COVID-19, 15 septembrie 2021. Creștere bruscă a numărului de...
Bilanț COVID-19, 15...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Studiul a fost realizat după data de 26 mai, când tulpina Delta a devenit dominantă, a spus Tim Spector, conducătorul studiului ZOE Covid.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.