Cinci persoane care erau vaccinate anti-Covid-19 s-au infectat cu noua tulpina Delta. Infectările au fost raportate în județul Constanța, anunță Direcţia de Sănătate Publică.

Cinci cazuri de infectare cu tulpina Delta în județul Constanța

Pacienții erau vaccinați anti-Covid-19 cu schema completă, 3 dintre aceștia cu vaccinul de la Pfizer, iar alții doi cu Moderna şi AstraZeneca.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, patru dintre cei cinci bolnavi sunt din judeţul Constanţa şi unul din Bucureşti.

În urma unei analize realizate de ZOE Covid App Study, la care au participat 400.000 de persoane vaccinate complet cu Pfizer şi BionTech au demonstrat că la o lună, eficacitatea a fost de 88%, scăzând la 74% după cinci-şase luni.

Eficacitatea vaccinului AstraZeneca

Potrivit aceluiași studiu, efectuat cu peste 700.000 de persoane vaccinate complet cu serul de la AstraZeneca, s-a ajuns la concluzia că după o lună eficacitatea a scăzut la 77%, iar la 67% după patru-cinci luni.

Studiul a fost realizat după data de 26 mai, când tulpina Delta a devenit dominantă, a spus Tim Spector, conducătorul studiului ZOE Covid.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 August 2021 - 01 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.