Toate echipajele de pompieri disponibile din Grecia au fost direcţionate de ofiţerul de legătură elen, joi dimineaţa, în zona localităţii Megara, unde au desfăşurat misiuni de supraveghere, monitorizare şi lichidare a focarelor de incendiu ascunse.

Pompierii români, redirecționați spre zona localității Megara

Echipajele au fost împărţite în trei sectoare de intervenţie, toate misiunile fiind realizate în cooperare cu pompierii eleni, informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) transmis, vineri, AGERPRES.

La faţa locului a fost operaţionalizat Punctul de comandă mobil, pentru o coordonare optimă a echipajelor din teren. De asemenea, echipa de monitorizare aeriană a activat drona şi a desfăşurat activităţi specifice.

"Astăzi, misiunile din zona Megara vor continua, iar pompierii militari români vor acţiona pentru îndepărtarea posibilelor focare ascunse, ţinând cont că riscul de incendiu în zonă rămâne unul ridicat (categoria de risc 4)", arată sursa citată, potrivit Agerpres.

Incendii de vegetație în Grecia

În ultima perioadă, pompierii din Grecia, dar și alte echipaje de salvare din alte țări care le-au sărit în ajutor, încearcă cu disperare să potolească incendiile de vegetație care au cuprins pădurile din Grecia.

Incendiile s-au extins până în localități, iar multe dintre acestea au fost evacuate pentru ca oamenii să fie feriți de orice incident neprevăzut.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 August 2021 - 10 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.