E știut că aproape jumătate dintre românii care stau la hotel pentru o perioadă determinată pleacă acasă cu prosopul din baia de acolo sau cu papucii puși la dispoziție de hotelieri. Totuși, lista preferințelor acestora s-a extins, iar noile obiecte furate de clienți surprind.

Topul obiectelor furate de români din hoteluri

Tacâmuri, perii de pantofi și mânerele dulapurilor - acesta este topul obiectelor furate la scară largă de turiștii care au venit în ultimii ani în concediu pe litoral. Bulversant este că, în unele clădiri, hotelierii au marcat și lipsa becurilor de la lustre. Mai puțini au fost cei care au reușit să bage în bagaj tablouri, perne și flori decorative.

Cea mai mare pierdere este pe partea de veselă și tacâmuri, a spus Mihai Mazilu, director hotel de 3 stele. Pe de altă parte, am putea crede că turiștii cu mâini agere se găsesc îndeosebi în hotelurile din stațiunile mai jos cotate pe piață, însă și din Mamaia lipsesc multe obiecte. Ba chiar și acolo hoții și-au extins paleta. Becuri, cablurile de alimentare ale televizoarelor și chiar cablurile de conexiune ale telefoanelor sunt cele trei noi suveniruri cu care unele persoane pleacă acasă după un sejur pe litoral.

Studiu: Ce fură oamenii din hotelurile de lux

Un studiu realizat de Wellnes Heaven pe un eșantion de 1.157 de membri ai personalului hotelier a arătat care sunt obiectele furate în mod obișnuit de clienții acestora. Rezultatul indică o diferență între preferințele celor cazați la 4, respectiv 5 stele. Una dintre concluziile analizei marchează faptul că majoritatea turiștilor pleacă din camera de hotel cu prosoapele sau halatele de baie puse la dispoziția lor pe durata sejurului.

Pe următoarele poziții în clasamentul celor mai furate obiecte se află umerașele, pixurile și tacâmurile. Mai mult, s-au remarcat și câteva cazuri incredibile, precum piese de mobilier, un pian din holul hotelului sau plăcuțele cu numărul camerei.

Totodată, studiul a clasificiat preferințele în materie de furt ale clienților și în funcție de naționalitatea acestora. Englezii și nemții sunt previzibili și sustrag obiecte „obișnuite”, cum ar fi prosoape și produse de îngrijire corporală.

Citeste si:
Construcție rezistentă: care sunt top 3 materiale folosite?
Construcție rezistentă: care...

Austriecii, în schimb, pleacă acasă cu vesela și cafetierele, americanii cu pernele și bateriile sanitare din băi, iar italienii cu paharele de vin. Elvețienii pleacă deseori cu uscătorul de păr, francezii se orientează către telecomenzi și televizoare, iar olandezii fură becurile și hârtia igienică.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 August 2021 - 10 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.