Printre altele, o problemă mare adusă recent în prim-plan de către germanii de la Dräxlmaier, care vor construi o fabrică de baterii pentru maşini electrice la Timişoara, este aceea că nu reușim, nici după 14 ani de la intrarea în UE, să creștem nivelul de calificare al angajaților astfel încât aceștia să câștige mai bine.

Explicațiile specialiștilor pentru faptul că România oferă salarii mici

„Salariile mici se dau unei forţe de muncă nespecia­li­zate, care lucrează la bandă, unde investiţia pentru pregă­tirea personalului este mică. Sunt meserii conjuncturale, de care o fabrică are nevoie pentru un anumit produs.

Trebuie să renunţăm la acest avantaj comparativ pe care l-am avut până acum câţiva ani, şi anume costul scăzut al forţei de muncă. Am avut salarii mici, o situaţie a sala­rizării sub nivelul mediei europene şi asta a atras investiţii străine cu consecinţe grave, negative, pentru economie“, a explicat profesorul de economie Mircea Coşea, potrivit zf.ro.

O analiză făcută de sursa menționată, efectuată pe baza datelor publice, a aratat că în trei dintre cele patru fabrici ale Dräxlmaier din România salariul mediu net al angajaţilor este mai mic decât salariul mediu net din judeţ.

Citeste si:
Vremea pentru ziua de marți, 28 septembrie 2021. ANM: Un val de...
Vremea pentru ziua de marți,...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.